Αναμφίβολα ζούμε στην εποχή των social media (wow, τι μας είπες τώρα ρε Στεφ?) Καλώς ή κακώς ζούμε σε μια πραγματικότητα που μοιράζεται ανάμεσα στο facebook, το twitter, το instagram, το pinterest, το tumblr, το linkedin, το google plus και ίσως και κάποια άλλα τα οποία μάλλον μου διαφεύγουν. Όντας Social Media Manager στην τωρινή μου θέση εργασίας, αλλά έχοντας υπάρξει σε αντίστοιχη θέση και στο παρελθόν, αυτό που έχω να πω για τη Δυναστεία των Social Media είναι ότι αφενός είναι τα Νέα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (New Media) και αφετέρου είναι δύσκολο να απέχεις από αυτά αν η επαγγελματική ζωή σου εξαρτάται από αυτά. Σε προσωπικό επίπεδο η ένταξή μου στα social media ομολογώ ότι πάντα χαρακτηριζόταν από μια καθυστέρηση. Θυμάμαι κάπου στο 2006 να έχω MySpace account και από το 2007 να μου στέλνουν invitations για να φτιάξω Facebook account. Για σχεδόν δύο χρόνια αγνοούσα τα invitations μέχρι που υπέκυψα. Κάπως έτσι συνέβη και με τα υπόλοιπα social media. Άργησα να φτιάξω twitter account (το οποίο βαριέμαι αφόρητα, θέλω να κλείσω το account.), άργησα να φτιάξω instagram account (μετράω μόλις 3 μήνες) και άργησα να φτιάξω και pinterest account.  Believe it or not, η μαμά μου ήταν εκείνη που με πίεσε πέρυσι να φτιάξω το profile μου στο linkedin. Είχε γίνει expert πριν καν ακόμα ασχοληθώ.
Σήμερα λοιπόν μετά από τρεις μήνες ενεργού account στο instagram, θα μοιραστώ μαζί σου τις 5 καλύτερες φωτογραφίες που είδα στο timeline μου την τελευταία εβδομάδα. Δεδομένου ότι μετράω μόλις 3 μήνες στο συγκεκριμένο social medium, μάλλον δεν έχω ανακαλύψει ακόμα πολλά ενδιαφέροντα accounts. Παρ’όλα αυτά βρήκα 5 αξιόλογες φωτογραφίες.
1) art_collective
Εκτός του ότι θεωρώ υπέροχη αυτή την φωτογραφία, την ξεχώρισα για δύο λόγους. α) Μου θύμισε τα φοιτητικά μου χρόνια στην Αγγλία (πίσω στο 2003 και 2004) που για δύο εξάμηνα είχα επιλέξει τη Φωτογραφία σαν elective μάθημα. Θυμάμαι να δανείζομαι μια super duper camera του πανεπιστημίου για μια εργασία μου πάνω σε Abstract Photography. Είχα τραβήξει κάποιες καλές και είχα πάρει καλό βαθμό στο μάθημα. Προτιμούσα την αναλογική διαδικασία με το dark room κλπ., παρά την ψηφιακή. (Ναι, είμαι oldschool σε κάποια πράγματα.) Όχι ότι θα μπορούσα ποτέ να βγάλω μια τέτοια φωτογραφία αλλά λέμε τώρα… β)ο δεύτερος λόγος… Για μένα η φωτογραφία περνάει ένα έμμεσο μήνυμα. Ότι η τύχη σου –όποια και να είναι αυτή – μπορεί να είναι μια τρύπα στο νερό. Food for thought… 😉photo
2) nature
Από τότε που ανακάλυψα αυτό το account, έχω αντιληφθεί ότι πολλές φορές με έχω πιάσει να χαζοχαμογελάω κοιτώντας το κινητό μου. Μια από αυτές τις φορές ήταν όταν είδα αυτή την photo. Είναι σαν να συμβολίζει τις σχέσεις των ανθρώπων. Τις σχέσεις ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άνδρα. Το λιοντάρι (άνδρας) παραμένει ψύχραιμο(ς) σε μια συζήτηση ενώ η λέαινα (γυναίκα) είναι πιο εκφραστική όσον αφορά στα συναισθήματα. (π.χ θυμός). Δείχνει ότι ο καθένας μπορεί να είναι ισχυρογνώμων με το δικό του τρόπο. Δες που κοιτάει το λιοντάρι και που η λέαινα. Το βλέμμα του λιονταριού χάνεται στο υπερπέραν ενώ της λέαινας καρφώνεται στα μάτια του λιονταριού. Τι σημαίνει; Εκείνη ξέρει τι θέλει και τι λέει. Εκείνος όχι. (μάλλον…)photo (2)

3) nature (πάλι)
To είπα και πριν. Αυτό το account με κάνει να χαμογελάω καθώς μοιράζεται με τους followers του πολλές όμορφες εικόνες. Αυτή με το κάστρο μου θύμισε την Στεφ μικρή και το video της στο οποίο είχε “λιώσει” στην κυριολεξία τη βιντεοκασέτα “Sleeping Beauty” της Dinsey. Ναι μου θύμισε το κάστρο της Princess Aurora. (Ναι , ναι “aaawww” και τέτοια.)photo (1)
4) songofstyle
Αυτό το account είναι λίγο ψωνίστικο. Δε ξέρω να σου πω την αλήθεια γιατί το ακολουθώ. Είναι μιας τύπισσας που “ανεβάζει” κάθε μέρα τα συνολάκια που φοράει, τα νύχια της που βάφει, τους καφέδες που πίνει κλπ κλπ. Τις προάλλες πόσταρε αυτή την photo και με έπιασα να λέω μέσα μου: “Ναι, ΟΚ darling, κι εγώ θα είμαι εκεί σύντομα’’. Αυτό που κατάλαβες. Θα βρεθώ κι εγώ στο Tokyo και δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου. Το πρωινό της δεν το ζήλεψα πάντως. Η κολλητή μου / sister in law που θα με φιλοξενήσει θα μου φτιάχνει καλύτερο. Χα! 🙂photo (3)
5) ballerinasofig
Το απωθημένο της προηγούμενης ζωής μου (δηλαδή μέχρι και τα 20 μου χρόνια περίπου) ήταν το μπαλέτο. Παρακαλούσα τους γονείς μου μικρή να με γράψουν στο μπαλέτο ή στο καλλιτεχνικό πατινάζ αλλά για κάποιους δικούς τους λόγους δεν δέχονταν με τίποτα. Αντ’ αυτών με έγραψαν στην ενόργανη γυμναστική και στο τένις. Don’t get me wrong, και αυτά τελικά τα ευχαριστήθηκα. Όντας λοιπόν μια wannabe ballerina θεώρησα ότι έπρεπε να μοιραστώ αυτή την άρτια σε posture και styling φωτογραφία. photo (4)
6) Bonus μια παλαιότερη photo από το δικό μου account.
Parental Advisory poster.  Την πρωτοείδα το 2003 και την ξαναείδα το 2013.
Τίτλος φωτογραφίας: “Όλα τα καλά παιδιά εδώ…”photo (5)
Till the next one
Σε φιλώ
Στεφανί
Υ.Γ: Εσύ ποια φωτογραφία ξεχώρισες σήμερα στο instagram