Στην εποχή της φούσκας ήταν πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες και περιοδικά. Ο Άκης γύριζε τα στρατόπεδα και αντάλλασσε ευχές με τους οπλίτες ως λαϊκός πολιτικός, τι κι αν αυτός είχε δημιουργήσει στο σπίτι του κήπο με βιολογικά λαχανικά και τα παιδιά στον Έβρο πάγωναν για να του βαράνε προσοχές. Ήταν ο Άκης.

Ο Λάκης Γαβαλάς τέτοιες μέρες ήταν στο Κολωνάκι και πουλούσε πανάκριβα σύνολα για τα ρεβεγιόν στις κυρίες της υψηλής κοινωνίας και προετοίμαζε τις σταρ των λαμπρών τηλεοπτικών προγραμμάτων. Τι κι αν δεν πλήρωνε τους φόρους του, ήταν μέλος της ελληνικής high class. Ο Λαυρεντιάδης διοργάνωνε δεξιώσεις με καλεσμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες, μεγάλους δημοσιογράφους και έκανε δημόσιες σχέσεις για τις επιχειρήσεις του. Δεν έχει σημασία που δάνειζε τον εαυτό του από την τράπεζα του, εν αγνοία των καταθετών του.

Άλλος ένας μεγάλος επιχειρηματίας που αυτές τις μέρες θα διοργάνωνε πάρτι με τρομερή χλιδή ήταν ο Γιάννης Καρούζος που είχε αγοράσει με τρομερά ποσά, ακίνητα φιλέτα σε όλη τη χώρα – το ότι τα ακίνητα ανήκαν σε offshore και δεν πλήρωνε φόρους για αυτά – δεν έχει μεγάλη σημασία. Άλλοι γνωστοί κρατούμενοι είναι ο Big Mac που έστηνε αγώνες, ντόπαρε αθλητές λες και ήταν άλογα και άλλα πολλά πολλά κατορθώματα. Σαπχατζίδης (υπόθεση Άκης), Γιαννίκος (Alter), Ζήγρας (υπόθεση Άκης), Σταύρος Ψωμιάδης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος.

Άνθρωποι πλούσιοι και ισχυροί που πρώτη φορά φυλακίστηκαν ή προφυλακίστηκαν για οικονομικά εγκλήματα και θα περάσουν τις γιορτές πίσω από τα κάγκελα. Η οικονομική κατάρρευση της χώρας ανάγκασε τις αρχές να σπάσουν αυγά έτσι ώστε να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή για αυτούς που μας έφεραν ως εδώ. Φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι πολιτικοί και απατεώνες οδηγούνται στη δικαιοσύνη και μάλλον και στη φυλακή χωρίς τις κλασσικά παραθυράκια που τους άφηναν ελεύθερους.

Το θέμα είναι θα δούμε και άλλους πίσω από τα σίδερα που τόσα χρόνια έκαναν μεγάλη ζωή με τα χρήματα των φορολογουμένων; Θα δούμε περιουσίες να κατάσχονται από το δημόσιο; Πάνω από όλα όμως θα δούμε αυτές οι συλλήψεις να μετατρέπονται σε οριστικές καταδίκες; Γιατί κάτι μου λέει ότι πολλοί θα πέσουν πάλι στα μαλακά…