Κάνοντας μια έρευνα στο internet την προηγούμενη εβδομάδα, κατέληξα σε κάτι sites που είχαν να κάνουν με την αριθμολογία. Διαβάζοντας λοιπόν διάφορα που αφορούσαν στους αριθμούς σκέφτηκα να γράψω για την σημασία του αριθμού “5”. Αφενός διότι έτσι ονομάζεται η στήλη μου και αφετέρου διότι κρύβονται πολλά πίσω από τον συγκεκριμένο αριθμό και αξίζει να τα μοιραστώ μαζί σας. Για πάμε να τα δούμε…number-5

1) Ο αριθμός “5” συμβολίζει την περιέργεια, την ελευθερία και την αλλαγή. Αντιπροσωπεύει μια ποικιλία από εμπειρίες που αποκτά ο άνθρωπος μέσω των ανεπτυγμένων αισθήσεων και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για μελλοντικές αποφάσεις. Θυμήσου ότι οι αισθήσεις του ανθρώπου είναι 5. Ναι, συμβολίζει και αυτές.

2) Ο αριθμός “5” ο οποίος λέγεται ότι είναι ο επικρατών στην Φύση και στις Τέχνες, συμβολίζει την αρχή της πολλαπλότητας, την πρόοδο και το πάθος.
It makes sense, αν σκεφτεί κανείς ότι η φύση έχει αποδείξει την πρόοδο του ανθρώπινου είδους ανά τους αιώνες, ότι οι καλλιτέχνες συνήθως είναι πολυπράγμωνες και ότι η φύση του ανθρώπου είναι να παρασύρεται από τα πάθη του. Σε μπέρδεψα? That was my intention.images (2)

3) H πνευματική έννοια του αριθμού “5” έχει να κάνει με τα ταξίδια, την περιπέτεια και τη διαρκή κίνηση. Ταυτόχρονα συμβολίζει και τις απρόβλεπτες καταστάσεις, τις ριζικές αλλαγές και την αστάθεια. Κι αυτό βγάζει ένα νόημα αν σκεφτούμε ότι Ταξίδι σημαίνει αλλαγή. Περιπέτεια σημαίνει Ριζική Aλλαγή και η διαρκής κίνηση σημαίνει αστάθεια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακό. Food for thought.
4) Μια άλλη πνευματική έννοια του αριθμού “5” εφιστά την προσοχή μας στο Θαύμα της Ζωής και μας κάνει να αντιλαμβανόμαστε το χάος γύρω μας. Το χάος μπορεί να το ορίζει ο καθένας όπως θέλει. Θεωρώ ότι είναι καθαρά υποκειμενικό. Όταν ο αριθμός “5” εμφανίζεται συχνά στην ζωή μας σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός για αλλαγή, για δράση, για ταξίδι. Όχι απαραίτητα πραγματικό ταξίδι, μπορεί να είναι πνευματικό. Food for thought No2.Stages of Meditataion Gate keeper.002

5) Τέλος, το τελευταίο στοιχείο που συμβολίζει ο αριθμός “5” είναι η αρμονία και η ισορροπία. Επίσης λέγεται ότι είναι ο αριθμός της Θείας Χάριτος.images (5)

Αν μπω στο trip να ταυτιστώ με τον αριθμό “5” και τους συμβολισμούς του (που εδώ και τα λέμε ταυτίζομαι διότι ΕΓΩ γράφω την 5 Things) θα ήταν τα ταξίδια, η ισορροπία, η πολλαπλότητα και η αλλαγή. Εσύ με τι ταυτίζεσαι;

Μέχρι την επόμενη

Σε φιλώ.

Στεφανί number-5-2