Κυριακή πρωί παίρνεις την αγαπημένη σου παρέα και ξεκινάς. Σταματάς με το Μετρό στο Σταθμό Ακρόπολη, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις το αυτοκίνητο άλλωστε βόλτα πας δεν σε βιάζει κανένας ας το απολαύσεις!

Βαδίζεις στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου περνάς μπροστά από το Ηρώδειο, καθώς δεν μπορείς να βγάλεις τα μάτια σου από τον Παρθενώνα έχεις φτάσει σε μια μικρή κυκλική πλατεία, μπροστά σου είναι η μαγική κατηφόρα του Αποστόλου Παύλου και αριστερά σου ένα πλακόστρωτο δρομάκι που οδηγεί στον Άγιο Δημήτριο και σε άλλα μαγικά μέρη (θα σας γράψω άλλη φορά για αυτά) αφήνεις την κατηφόρα να περιμένει και πας στο εκκλησάκι που είναι φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο και ανάβεις ένα κεράκι, Κυριακή είναι, θα είναι σίγουρα ανοιχτή και θα μπορέσεις να απολαύσεις τον εσωτερικό διάκοσμο του Ναού. Έχοντας προσκυνήσει στον Λουμπαρδιάρη βαδίζεις προς τα πίσω για να αρχίσεις να κατεβαίνεις προς Θησείο, αριστερά και δεξιά σου ένα πράσινο αριστούργημα, ο Βράχος κυρίαρχος παντού και μουσικοί κάθε κουλτούρας παίζουν ανέμελα. Το Θησείο στο τέλος του δρόμου μοιάζει με μελίσσι χαρούμενων ανθρώπων και ένας καφές αρχίζει να σου γίνεται απαραίτητος.

Λίγο πριν στρίψεις για τα ρακάδικα  θα βρεις στα αριστερά σου ένα νεοκλασικό κτήριο με την επωνυμία Chocolat μην ρωτήσεις πολλά ανέβα προς τα πάνω, αν βρεις τραπέζι στο roof garden έκανες την τύχη σου…. Ο Παρθενώνας και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι Ακρόπολης, Θησείου στο πιάτο σου. Ξεκίνα με καφέ, αφού περάσει καμιά ωρίτσα και έχει χαλαρώσει η παρέα μπορείς να πετάξεις την ιδέα να σου φέρουν τον κατάλογο με τα φαγητά, η επιλογή σου θα σε δικαιώσει, μόνο πρόσεχε μην παραγγείλεις αρκετά γιατί τα πιάτα είναι αντρικά δεν αστειεύονται…. Η παρέα σου θα μείνει άναυδη με την γνώση σου για τα μυστικά της πόλης και σίγουρα θα έχεις κερδίσει πόντους… Τώρα ήρθε η ώρα της τελικής σου νίκης, αφού τους έχει περπατήσει στον καλύτερο πεζόδρομο του κόσμου, έχουν πιει καφέ με θέα ένα ανθρώπινο θαύμα και έχουν γευτεί κουζίνα υψηλού επιπέδου σε τιμές γειτονιάς μπορείς να τους αποτελειώσεις. Γλυκάκι; Διάλεξε 2-3 γλυκά και άστα στη μέση του τραπεζιού σας σαν ωμή πρόκληση, όποιος αντέξει ας τηρήσει την δίαιτα… Μετά από αυτό νομίζω σου αξίζει ένα καλό μασάζ στους πιασμένους σου ώμους!

Η πόλη είναι γεμάτη όμορφες γωνιές που μπορούν να σου προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, ψάξε την πόλη οι θησαυροί της θα σου προσφερθούν με ευκολία.