Τι να πω ότι τον συμπαθούσα; Θα είναι ψέματα, μπορώ να πω ότι τον αντιπαθούσα, όχι αυτόν προσωπικά, αλλά τον κόσμο του, την αισθητική του, τις επαγγελματικές του επιλογές, τις συναναστροφές του, το νεοπλουτισμό του και το «Life Style» όνειρο που μας τάισε αυτός και οι φίλοι του.

Η Ελλάδα του κ. Γαβαλά είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα, το μόνο παρήγορο μέσα στην κρίση είναι ότι απαλλαχτήκαμε από όλα αυτά τα ψεύτικα ινδάλματα που ζούσαν το όνειρό τους πουλώντας μας ελπίδα ότι όλοι μας είμαστε εν δυνάμει μοντέλα, ζάμπλουτοι και stars.

Η προφυλάκιση του ίσως με ανακούφισε λίγο, επιτέλους, σκέφτηκα, καταρρέει αυτή η σάπια Ελλάδα με τα εξοχικά στη Μύκονο και τα ακριβά αυτοκίνητα βγαλμένα από τα καταναλωτικά μας δάνεια.

Η παραμονή του στη φυλακή με δυσκόλεψε πολύ και όσο περνάει ο καιρός με δυσκολεύει περισσότερο. Από τον Τύπο ενημερώνομαι ότι είναι ένας ταπεινός κρατούμενος χωρίς αλαζονεία και απαιτήσεις. Ότι επιθυμεί να ξεπληρώσει τα χρέη του και να προσπαθήσει να ξεκινήσει από την αρχή. Μάλιστα έκανε μια τρομερή δήλωση με σοβαρό πολιτικό περιεχόμενο. ‘’Δεν είμαι φοροκλέφτης, φοροδιαφεύγων είμαι’’.

Καταλάβατε τι μας είπε ο ανάλαφρος Λάκης; Κύριοι, έκανα λάθος και δεν μπόρεσα να αποπληρώσω τους φόρους μου, τους αναγνωρισμένους από το κράτος και εμένα φόρους, δεν προσπάθησα να κλέψω το κράτος, να κρύψω εισοδήματα ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς, οι φόροι που αναλογούσαν στην επιχείρηση μου και εμένα προσωπικά, δεν πληρώθηκαν. Πράγμα που αναγνωρίζω και δηλώνω ότι θέλω να κάνω. Ζητάει επίσης, την κατάσχεση από το κράτος της ακίνητης περιουσίας του (βίλα στη Μύκονο και επαγγελματικό ακίνητο στα Σπάτα) με σκοπό την αποφυλάκιση του.

Θέλει να αποφυλακιστεί γιατί ξέρει ότι μπορεί να μην φτιάξει αυτό το ψεύτικο βασίλειο που είχε αλλά σίγουρα θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή και να σταθεί ξανά στα πόδια του. Βέβαια εγώ διαφωνώ πλήρως με την αισθητική του, το είπαμε αυτό, αλλά προτιμώ να πληρώσει και να του κάνω κριτική στη δουλειά του παρά να τον βλέπω φυλακισμένο μαζί με ανθρώπους που ακόμα και τώρα που είναι κρατούμενοι ή καταδικασμένοι προσπαθούν να γλιτώσουν την παρανόμως αποκτηθείσα περιουσία τους.

Κατάσχεση, λοιπόν, υπέρ του Δημοσίου και λευτεριά στο Λάκη!