Έχουμε περάσει τα δέκα χρόνια γκρίνιας, δύο χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας άρχισε η κουβέντα για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών ακινήτων και άλλα εννέα μετά τη λήξη τους, σύνολο έντεκα. Σχεδόν μια ντουζίνα χρόνια γκρίνιας και μιζέριας, όλοι μας ρίχνουμε δάκρυα υποκρισίας πάνω από το κουφάρι των καλύτερων και πολυτελέστερων Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, όλοι μας γκρινιάζουμε και αγανακτούμε για την κατάντια τους άσε που σιγά σιγά μερικοί ψιθυρίζουν ότι βασικός συντελεστής της οικονομικής κρίσης ήταν η παράλογη σπατάλη των αγώνων του 2004.

Από το 2002 μέχρι σήμερα έχουν περάσει πέντε διαφορετικοί πρωθυπουργοί από την Ελλάδα, Φιλελεύθεροι, Σοσιαλιστές, Τεχνοκράτες και μαζί τους δεκάδες υπουργοί σχεδόν από όλο το πολιτικό φάσμα και στρατιές Γενικών Γραμματέων, Διευθυντών και Συμβούλων, αλλά, αποτέλεσμα δεν είδαμε.

Δεν θέλω όμως να ξαναγράψω ένα άρθρο που να εκπέμπει μιζέρια και κακομοιριά, δεν θέλω να πω ακόμα μια φορά πόσο άξιοι είμαστε για αυτό που ζούμε.

Σήμερα είναι Παρασκευή 15/2/2013 και στην Ελλάδα έχουμε σχεδόν 1.500.000 άνεργους, οι απολύσεις στο δημόσιο ή η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι θέματα τα οποία η κοινωνία καλώς ή κακώς, δεν είναι έτοιμη να τα δεχθεί και είναι πολύ πιθανό ο πολιτικός που θα προσπαθήσει να κάνει μια τέτοια αλλαγή να μην καταφέρει τίποτα άλλο από το να ολοκληρώσει σύντομα και άδοξα την πολιτική του καριέρα.

Η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων όμως είναι ένα θέμα που όχι απλά έχει ωριμάσει αλλά σχεδόν έχει σαπίσει στη συνείδηση του μέσου Έλληνα. Ο πολιτικός που θα κάνει σημαία του την αξιοποίηση και θα τα καταφέρει, θα κερδίσει την υποστήριξη και το σεβασμό του λαού γιατί πολύ απλά θα έχει κόψει μία θηλιά από τον λαιμό της Ελληνικής Κοινωνίας, μια θηλιά που όλους μας κάνει να ντρεπόμαστε.

Αυτός που θα προσπαθήσει, όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσει καμία αντίσταση και καμία αντίδραση,  αλλά ταυτόχρονα θα βρει και την κοινωνία σύμμαχο και υποστηρικτή του. Ποιος Έλληνας δεν θα ήθελε να δει νέους εργαζομένους στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις; Ποιος δεν θα ήθελε να δει τα έργα που χρηματοδοτήσαμε  τόσο ακριβά να αρχίσουν να αποδίδουν;

Τα Ολυμπιακά Ακίνητα δεν εξαϋλώθηκαν, είναι εκεί και τα βλέπουμε, σύμφωνοι, δεν τα αξιοποιήσαμε εδώ και εννέα χρόνια, τι μας εμποδίζει όμως να το κάνουμε τώρα; Μια απόφαση είναι ας την πάρουμε…