Πριν μερικές μέρες η Ελλάδα κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης (Polo) Νεανίδων που έγινε στην Αυστραλία αυτή ήταν και η μόνη ευχάριστη είδηση των τελευταίων μηνών που ακούστηκε από τα Δελτία Ειδήσεων. Εκτός φυσικά από την μεγάλη εθνική επιτυχία του ότι τελικά θα συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό της Eurovision….

Παρθενογένεση φυσικά δεν υπάρχει πουθενά και οι κοπέλες που βγήκαν οι καλύτερες στον πλανήτη Γη κάτω των 19 ετών έχουν να επιδείξουν πολλές ακόμα επιτυχίες.

Ένα χρόνο πριν συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο οποίο επίσης αναδείχθηκαν Πρωταθλήτριες, αυτό βέβαια μπορεί να το γνωρίζετε. Αυτό που δεν γνωρίζετε όμως είναι ότι λόγω της τρομερής ιδέας να αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης πολλά κολυμβητήρια έχουν κλείσει ή λειτουργούν σε θερμοκρασίες ακατάλληλες για προπόνηση. Προσοχή μιλάμε για την καλύτερη ομάδα στον πλανήτη Γη κάτω των 19 ετών.

Το ανατριχιαστικό δεν είναι ότι δεν είχαν υποστήριξη για να πετύχουν τους στόχους τους, άλλωστε το κράτος δεν έχει χρήματα για τους απόρους θα δώσει για το Polo Νεανίδων; Σωστό.

Το ανατριχιαστικό είναι ότι πέρυσι το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητριών που κατέκτησαν την Ευρώπη και φέτος τον Κόσμο  έδιναν Πανελλαδικές, το καταλαβαίνετε; Μαθήτριες! Σχόλαγαν από το σχολείο και πήγαιναν φροντιστήριο, διάβαζαν, πήγαιναν προπόνηση με τον σύλλογό τους αλλά και με την Εθνική Ομάδα έκαναν βάρη, ειδική διατροφή και όλες τις σχετικές θυσίες του πρωταθλητισμού. Ο μέσος πιτσιρικάς σαπίζει στο play station , στο facebook ή βγαίνει βόλτες με τους φίλους του στο φυσικά λίγο χρόνο που έχει.  Αυτές θυσίασαν τα πάντα για να κατακτήσουν την κορυφή χωρίς καμία οικονομική υποστήριξη αλλά και χωρίς καμία οικονομική ανταμοιβή μιας και έχουμε χρεοκοπήσει.

Στις σχετικές δηλώσεις στο Αεροδρόμιο μια αθλήτρια είπε το εξής: Δεν ζητάμε τίποτα, το μόνο που θέλουμε είναι να μπούμε στο Πανεπιστήμιο.

Η χώρα που σπαταλούσε εκατομμύρια για ντόπες και άχρηστες χλιδές, που έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις έτσι ώστε να κατακτήσει αθλητικές επιτυχίες δεν μπορεί να προσφέρει στην καλύτερη ομάδα του πλανήτη Γη πετρέλαιο για να κάνουν προπόνηση το χειμώνα. Ντροπιαστικό αλλά δεκτό. Πόσο κοστίζει στο Ελληνικό Δημόσιο μία θέση σε ένα Πανεπιστήμιο; Πόσο κοστίζει μια ευκαιρία για σπουδές σε ένα κορίτσι που μας έκανε περήφανους χωρίς ντόπες και στημένα παιχνίδια; Σπαταλήσαμε περιουσίες σε μπόνους, προνόμια και διορισμούς σάπιων ινδαλμάτων και τώρα γυρνάμε την πλάτη σε ότι πιο υγειές υπάρχει σε αυτόν τον τόπο.

Ναι ρε δεν έγραψε καλά, όχι γιατί γύριζε με τις φίλες της στα πάρκα αλλά γιατί ήταν κλεισμένη σε ένα ξενοδοχείο και έκανε προπόνηση με κάτι μπλε μαγιό που είχαν έναν λευκό σταυρό πάνω τους αν σου λέει κάτι ο συνδυασμός.  Μια θέση στο Πανεπιστήμιο δεν μας κοστίζει τίποτα, άλλωστε είναι σίγουρο ότι θα διαπρέψουν και εκεί.

Μήπως όμως εσύ που είσαι κατά ακόμα και  των  άυλων προνομίων για τους πρωταθλητές μας εναντιώνεσαι γιατί κατά βάθος ζηλεύεις που το δικό σου το παιδί είναι στο facebook και δεν γράφει Ιστορία; Μήπως είσαι και εσύ ένας από τους χιλιάδες που προτιμούν να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα από το να κοπιάσουν για να πάρουν μια δικιά τους; Τους πρωταθλητές τους έχουμε για να τους καμαρώνουμε όχι για να τους ζηλεύουμε. Παλιά γκρέμιζαν τα τείχη, τώρα;