Καλώς ήρθατε στην πόλη των τρελών. Φυσικά, μιλάμε για την πόλη που όλοι καταλάβατε, την αγαπημένη μας Αθήνα.

Μια πόλη φτιαγμένη για τον Spiderman, για τις δεκαοχτούρες και τις κοπέλες που αγαπούν το Poll Dancing, αλλά σίγουρα όχι για τους φυσιολογικούς ανθρώπους.

Αναρωτιέσαι και εσύ τι σχέση έχουν τα περιστέρια, ο άνθρωπος αράχνη και τα κορίτσια που κρέμονται από τις κολώνες με την Αθήνα; Βγες μια βόλτα στο κέντρο, κοίτα ψηλά και θα καταλάβεις…

Σύρματα παντού! Ένας χαμός, λες και η πόλη φτιάχτηκε για μια ατελείωτη μπουγάδα, και όλα αυτά λίγα μέτρα πάνω από το κεφάλι σου.

Αν είσαι ξένος πιστεύεις ότι οι 5.000.000 Αθηναίοι κινούνται αποκλειστικά με τρόλεϊ και ότι όσοι έχουν οικονομική άνεση κυκλοφορούν με ιδιωτικά οχήματα που το καθένα έχει δύο τεράστιες κεραίες.

Τώρα το ότι τα τρόλεϊ έχουν συγχωνευθεί με τα λεωφορεία και καλύπτουν λιγότερο από το 10% των γραμμών της Αττικής, μόλις 21 έναντι 272 των μπλε λεωφορείων, μικρή λεπτομέρεια είναι. Όπως επίσης μικρή λεπτομέρεια είναι, ότι τα 641 οχήματα με φυσικό αέριο που διαθέτει η νέα εταιρία είναι εξίσου φιλικά στο περιβάλλον όπως και τα τρόλεϊ, αλλά και έτσι να μην είναι, οι γραμμές της ηλεκτροδότησης των τρόλεϊ κάνουν τρομερό κακό στην εμφάνιση της πόλης αλλά και στην ψυχολογία μας. Βέβαια θα μου πεις τι θα κάνει ο Spiderman και τα περιστέρια; Το δίκιο να λέγεται…

Άραγε, έχεις αναρωτηθεί από πού κρατιούνται όλα αυτά τα συρματόσχοινα που μας κλείνουν τον ορίζοντα; Θα σου πω εγώ, σε αμέτρητες πράσινες κολώνες – οβελίσκους που έχουν γεμίσει την πόλη, κάνοντάς την έτοιμη να υποδεχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα Poll Dancing.

Είναι η απόλυτη τρέλα, τόσα χρόνια δεν τολμούσε να ζητήσει κανένας να καταργηθεί ο ΗΛΠΑΠ, μην τυχόν και γίνουν απολύσεις, τώρα όμως; Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία ανήκουν πια στον ίδιο οργανισμό, μπορούμε απλά να αντικαταστήσουμε τα δρομολόγια τους με σύγχρονα οχήματα φυσικού αερίου χωρίς να χαθεί καμία θέση εργασίας, απλά θα τους αλλάξουμε χρώμα οχήματος, τίποτα παραπάνω.

Ξανασκέψου το! Από τις 293 συνολικά γραμμές μόνο οι 21 γίνονται με τρόλεϊ και για αυτές έχουμε γεμίσει τον ορίζοντα μας, το ιστορικό μας κέντρο με έναν συρμάτινο ιστό και τα πεζοδρόμιά μας με τεράστιες μεταλλικές κολώνες. Είναι λογικό;