Όλοι ψάχνουμε τρόπο να βγούμε από αυτή τη μαλακία στην οποία μας έβαλαν εδώ και 5 χρόνια και δεν μπορούμε να βρούμε λύση. Μήπως όμως τελικά την ξέρουμε αλλά δεν θέλουμε να την ακούσουμε;

Ποια είναι αυτή; Γεωργική παραγωγή – εξαγωγή!

Αν αύριο το πρωί φυτεύσουμε όλες τις αγροτικές εκτάσεις αλλά όταν λέμε όλες όλες, να μην μείνει αφύτευτη ούτε σπιθαμή γης, τότε, μετά από μερικούς μήνες θα συμβούν τα εξής:

Θα μειωθεί δραματικά ο όγκος των εισαγόμενων τροφίμων, θα αυξηθεί σημαντικά ο όγκος των εξαγωγών άρα και των χρημάτων που θα εισέλθουν στη χώρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα βγουν από τη λίστα του ΟΑΕΔ και θα μπουν στη λίστα του ΟΓΑ. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει μείωση του κόστους χρηματοδότησης των ανέργων και αύξηση των εσόδων ενός σημαντικού και προβληματικού ασφαλιστικού ταμείου. Η μαζική καλλιέργεια θα φέρει αύξηση των αγορών σε πρώτες ύλες, μηχανήματα και επιστημονική υποστήριξη.

Συνεχίζω, θα αυξηθεί ο πληθυσμός των επαρχιακών πόλεων με νέους μορφωμένους ανθρώπους, θα αποκεντρωθούν οι δύο μεγάλες πόλεις και θα δοθεί μια σημαντική αύξηση στις τοπικές οικονομίες.

Αυτά φυσικά, είναι λίγα από τα προνόμια που θα φέρει μια στροφή στην αγροτική πολιτική, πως όμως αυτή η πολυπόθητη αγροτική μεταρρύθμιση θα γίνει πραγματικότητα;

Α)Εξαιρούνται κάθε φόρου ακίνητης περιουσίας τα αγροτεμάχια που αποδεδειγμένα καλλιεργούνται.

Β)Αντίθετα, εισάγεται σκληρός φόρος στα αγροτεμάχια που δεν καλλιεργούνται, με αυτά τα χρήματα δημιουργείται ταμείο χρηματοδότησης νέων αγροτών.

Ουσιαστικά, με αυτή την αλλαγή, το κράτος συνεχίζει να αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία αλλά προσθέτει την ιδιότητα του εθνικού πλούτου στα αγροτεμάχια τα οποία είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών τους να αξιοποιούνται προς το εθνικό συμφέρον.

Γ) Προνόμια για την εγκατάσταση νέων αγροτών (αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα)

Δ) Φοροαπαλλαγές με συγκεκριμένα κριτήρια (αγροτικά εφόδια, μηχανήματα, μελέτες)

Έτσι, με απλά βήματα, χιλιάδες άνθρωποι θα στραφούν πίσω στις πατρικές τους περιουσίες, θα αποκτήσουν ξανά ελπίδα και θα γίνουν αυτοί που θα σπρώξουν δυνατά το κάρο στην ανηφόρα.