Και εκεί που κάθεσαι ήσυχος στο σπιτάκι σου και διαβάζεις τα νέα της ημέρας που πέρασε, έρχεται το χαστούκι. Ο κ. Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Πανεπιστημίου και Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ στην Α’ Αθηνών, κατέθεσε στις 6 Μαρτίου μια τροπολογία στη Βουλή που πέρασε με ευρύτατη αποδοχή από σχεδόν όλες τις πτέρυγες, και ανοίγει παράθυρο στην αθώωση του χρηματισμού των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή, το γνωστό σε όλους μας, φακελάκι.

Για να μην κουράζω δημιούργησε μια τροπολογία ο σοφός καθηγητής με την γνωστή μέθοδο της Πυθίας που μπορεί να δώσει κάποιος τουλάχιστον 2-3 ερμηνείες για το τι είναι και τι δεν είναι φακελάκι. Έτσι λοιπόν τα 150 ευρώ είναι φακελάκι, αλλά ένα ταξίδι στο Μπαλί δεν είναι. Τελικά, ο γιατρός που εγχείρισε τη θεία μου είναι επίορκος ή όχι; Ωχ, μπερδεύτηκα. Τώρα τι να κάνω; Να τον απολύσω ή όχι; Δεν βγάζω άκρη ας βάλω την υπόθεση στο αρχείο λόγω αμφιβολιών.

Ρωτώ λοιπόν εγώ ο χαζός τον κ. Γιάννη Πανούση, τον καθηγητή, τον βουλευτή, τον σπουδαίο και τρανό εκπρόσωπο των Αθηναίων που τον ψήφισαν.

Κύριε Πανούση, από τα χιλιάδες στραβά που έχει αυτός ο τόπος, γιατί φτιάξατε μια θολή τροπολογία για τους εν δυνάμει διεφθαρμένους;

Κύριε Πανούση, γιατί μια τροπολογία για αυτούς που δέχονται δώρα (μη χρηματικά) και όχι μια για αυτούς που δεν δέχονται τίποτα; (π.χ. προαγωγή για αυτούς που έχουν κατάλευκους φακέλους στην υπηρεσία τους;)

Κύριε Πανούση, γιατί όχι μια τροπολογία για τις άρρωστες φοιτητικές παρατάξεις που διαλύουν καθημερινά το πανεπιστήμιο που εργάζεστε;

Κύριε Πανούση, γιατί όχι μια τροπολογία που να βάζει κανόνες στην κατάχρηση εξουσίας των διεφθαρμένων πανεπιστημιακών;

Κύριε Πανούση, γιατί όχι μια τροπολογία για τα προβλήματα του λαού της Αθήνας που σας ψήφισε και σας έστειλε στο Κοινοβούλιο να τον εκπροσωπείτε;

Κύριε Πανούση, γιατί όχι μια τροπολογία για την ταχύτερη απόλυση των επίορκων;

Είστε το παρελθόν κύριε, είστε αυτό που καταρρέει και προσπαθεί να πιαστεί από οπουδήποτε, μην γελιέστε ακόμα και αν κλέψετε μερικές ψήφους ακόμα από ευκαιριακά ρουσφέτια, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία σας προς τον πάτο.

Τα φώτα των τηλεοπτικών στούντιο δεν μπορούν να κρύψουν το σκοτάδι της γενιάς σας.