Ο Τζωρτζ Όργουελ αποτελεί μέχρι σήμερα έναν συγγραφέα του 20ου αιώνα με τεράστια επιρροή. Θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς χρονικογράφους της αγγλικής κουλτούρας της γενιάς του. Τα έργα του «Η φάρμα των ζώων», «1984» και «Οι απόκληροι του Παρισιού και του Λονδίνου» έχουν διαβαστεί από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Το 2020 συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το θάνατο του Άγγλου συγγραφέα. Στο πλαίσιο αυτό, η βιβλιοθήκη των Public καλωσορίζει τρεις νέες εκδόσεις βιβλίων του Τζορτζ Όργουελ διευρύνοντας τη σειρά Modern Classics!

Τα έργα που θα μπορούμε να προμηθευτούμε είναι τα ακόλουθα:

«Η Φάρμα των Ζώων»

Είναι διαθέσιμο σε μια ιδιαίτερα φροντισμένη έκδοση σε εικονογράφηση του Ralph Steadman. Σε αυτό το διαχρονικό έργο, ο συγγραφέας συνδυάζει δύο μεγάλα πάθη του: το ενδιαφέρον του για το ζωικό βασίλειο και την καυστική πολιτική ματιά του. Το βιβλίο είναι ένα αλληγορικό παραμύθι με ζώα. Βασίζεται αποκλειστικά στα επαναλαμβανόμενα λάθη της ανθρώπινης κοινωνίας. Η εικονογράφηση του Ralph Steadman, παλαιού στενού συνεργάτη του Hunter S. Thompson και υπεύθυνου για αμέτρητα εξώφυλλα δίσκων, από Miles Davis μέχρι Slash, είναι αυτή που κάνει τη συγκεκριμένη έκδοση να ξεχωρίζει.

«1984»

Κυκλοφορεί σε μια υπέροχη συλλεκτική έκδοση με εξώφυλλο από δερματίνη. Με έτος κυκλοφορίας το 1950, το magnum opus του Όργουελ περιγράφει ένα μέλλον όπου οι ατομικές ελευθερίες και οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης απέχουν πολύ από τους βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας. Παράλληλα δεν αμφισβητούνται σχεδόν από κανέναν. Η επιρροή του έργου στη σύγχρονη κουλτούρα θα απαιτούσε από μόνη της ένα ολόκληρο βιβλίο για να αναπτυχθεί.

«Οι απόκληροι του Παρισιού και του Λονδίνου»

Είναι ένα λιγότερο γνωστό αλλά σπουδαίο βιβλίο. Μία non fiction καταγραφή της ζωής του την τετραετία 1928-1932, πάντοτε μέσα από το πρίσμα αυτών που η ζωή αφήνει στο περιθώριο, των άτυχων, των άπορων, αυτών που καλούνται να βρουν νόημα σε μία ζωή γεμάτη στερήσεις, μικρές χαρές και πολλές λύπες. Μπορεί στο πέρασμα του χρόνου το βιβλίο να μην απέκτησε το εκτόπισμα των πιο γνωστών έργων του Όργουελ, όμως έχει επηρεάσει πλήθος συγγραφέων που υιοθέτησαν την αυτοβιογραφική γραφή, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον Charles Bukowski.

 

Για να δείτε όλα τα βιβλία της Public Βιβλιοθήκης, μπορείτε να επισκεφθείτε το Public.gr ή οποιοδήποτε κατάστημα Public.