Το Athens Open Air Film Festival, το θερινό σινεμά του Δήμου Αθηναίων, επιστρέφει για 10η φορά. Η φετινή του διοργάνωση, φυσικά και θα είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής του κορωνοϊού, με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας. 

Το 10o Athens Open Air Film Festival αρχίζει τις φετινές του προβολές με ένα τριήμερο κινηματογραφικών προβολών από την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. 

Το πρόγραμμα προβολών του 10oυ Athens Open Air Film Festival

Η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιουνίου με την ταινία «Jackie Brown» του Κουέντιν Ταραντίνο. Την Παρασκευή 26 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία «Όλα για τη Μητέρα μου» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και το Σάββατο 27 Ιουνίου, στην επέτειο των 45 ετών από την πρεμιέρα του, η θρυλική ταινία «Rocky Horror Picture Show» του Τζιμ Σάρμαν. Οι προβολές της Παρασκευής και του Σαββάτου θα ξεκινήσουν στις 21.30 ενώ του Σαββάτου στις 22:45 και θα είναι προσβάσιμες με ελεύθερη είσοδο.

  • Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 – Jackie Brown σε σκηνοθεσία Quentin Tarantino
  • Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 – Todo sobre mi madre σε σκηνοθεσία Pedro Almodovar
  • Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 – Rocky Horror Picture Show σε σκηνοθεσία Jim Sharman

H Penelope Cruz στο «Όλα για την μητέρα μου» του 1999 που θα προβληθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στο 10o Athens Open Air Film Festival

Ποια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και ο τρόπος λειτουργίας του φεστιβάλ;

  • Η είσοδος στον χώρο προβολής θα πραγματοποιείται με Δελτία Εισόδου από την οδό Ιάκχου. Ακόμη, θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων μεταξύ των ενδιαφερόμενων θεατών.
  • Η διανομή των δελτίων για την προβολή των ταινιών «Jackie Brown» (Πέμπτη 25 Ιουνίου) και «Όλα για τη Μητέρα μου» (Παρασκευή 26 Ιουνίου) θα ξεκινήσει στις 19:30 μέχρι εξαντλήσεώς τους. Για την προβολή του «Rocky Horror Picture Show» (Σάββατο 27 Ιουνίου) η διανομή των δελτίων θα ξεκινήσει στις 21:00 γιατί η έναρξη της ταινίας έχει προγραμματιστεί για τις 22:45.
  • Κάθε θεατής θα δικαιούται μόνο ένα δελτίο εισόδου, και οι θεατές παρακαλούνται να φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους μαζί με τους/τις συνοδούς τους σε περίπτωση που επιθυμούν να καθίσουν κοντά.
Athens Open Air Film Festival

H Pam Grier είναι η Jackie Brown στην ομώνυμη ταινία του 1997, του Quentin tarantino.

Athens Open Air Film Festival

To Rocky Horror Picture Show του 1975 που θα προβληθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020.