Ο Μπεν Άφλεκ αποτελεί έναν ηθοποιό που διχάζει γενικά το κοινό. Υπάρχουν αυτοί που τον θεωρούν εξαιρετικό ως προς τις υποκριτικές του ικανότητες. Άλλοι πάλι τον βρίσκουν κάπως “γλυκανάλατο”. Αυτό που σπάνια αμφισβητείται όμως είναι το ταλέντο που έχει ως σκηνοθέτης. Άλλωστε, ο Άφλεκ σκηνοθέτησε την ταινία «Επιχείρηση: Argo» που απέσπασε το 2013 το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Από τότε μέχρι σήμερα η καριέρα του πήρε μια νέα τροπή.

Πρόσφατα μάλιστα έγινε γνωστό ότι θα πειραματιστεί και ως σκηνοθέτης ταινιών φαντασίας. Ο ηθοποιός προσεχώς αναμένεται να σκηνοθετήσει μία προσαρμογή της σειράς βιβλίων «Keeper of the Lost Cities» για την Disney. Ο ίδιος μαζί με την Κέιτ Γκρίτμον θα υπογράψουν το σενάριο που θα βασιστεί στη σειρά βιβλίων φαντασίας της Σάνον Μέσετζερ.

Κεντρικός χαρακτήρας της νέας ταινίας είναι η Σόφι, ένα 12χρονο κορίτσι με τηλεπάθεια. Καθώς η Σόφι αποκαλύπτει το μυστήριο πίσω από τις δυνάμεις της, ανακαλύπτει ότι δεν είναι γήινη. Η ηρωίδα προέρχεται από έναν κρυφό κόσμο που υπάρχει παράλληλα με τον δικό μας. Ο Μάντισον Έινλεϊ θα είναι ο εκτελεστικός παραγωγός της ταινίας.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός αστέρας έχει απασχολήσει αρκετές φορές τη δημοσιότητα, κυρίως για το πρόβλημά του με τον αλκοολισμό και τις καταστροφικές επιπτώσεις που είχε ο εθισμός του στο γάμο και την καριέρα του. Προερχόμενος από οικογένεια με πατέρα αλκοολικό, ο Άφλεκ ακολούθησε παρόμοιο δρόμο, διαλύοντας το γάμο του με την ηθοποιό Τζένιφερ Γκάρνερ. Πρόβλημα με τον αλκοολισμό, έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν και ο μικρότερος αδελφός του, ο Κέισι Άφλεκ.