Στον εντυπωσιακό χώρο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, του Ιδρύματος Ευγενίδου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου η avant-premiere της ταινίας «Ο Πρώτος Άνθρωπος» (“First Man”), με πρωταγωνιστή τον Ryan Gosling, που αφηγείται τη ζωή του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη.

Capture

Έχοντας ήδη αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια στο Φεστιβάλ Βενετίας, κινηματογραφιστές αλλά και σινεφίλ εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, πολιτικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού χώρου, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς ο επιβλητικός θόλος του Ευγενιδείου Πλανηταρίου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για προβολή κινηματογραφικής ταινίας, με ειδικό εξοπλισμό που έφτασε από την Αμερική ειδικά για την περίσταση. Το Ευγενίδειο Πλανητάριο αποτέλεσε το ιδανικό περιβάλλον για την επίσημη παρουσίαση της πολυαναμενόμενης ταινίας του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντάμιεν Σαζέλ (La La Land), η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους όλης της χώρας από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

Capture

Τη βραδιά άνοιξε η Γενική Διευθύντρια της TULIP Entertainment, κα Μαριλίζα Τοτόμη, η οποία αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της βραδιάς, κάλεσε στο βήμα τον διεθνούς φήμης αστροφυσικό και Επίτιμο Διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου, κ. Διονύση Σιμόπουλο, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του παρέσυρε το κοινό στο μαγικό κόσμο του διαστήματος.

Capture  Capture  Capture

Στο cocktail που ακολούθησε αμέσως μετά την προβολή της ταινίας, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ελληνικές γευστικές προτάσεις με Αγιορείτικο ΑΒΑΤΟΝ, ευγενική χορηγία της οινοποιίας TSANTALI.

About The Author