Ο Διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision αποτελεί ένα θεσμό στη Γηραιά  Ήπειρο εδώ και δεκαετίες, καθώς η ιστορία του ξεκινά από το 1956. Ως γνωστόν, διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), όπου συμμετέχουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα αυτά είναι συνηθισμένα για την Ευρώπη, όμως ο διαγωνισμός μέχρι πρότινος δεν αφορούσε καθόλου την Αμερική!

Έρχεται το American Song Contest

Πλέον όμως η Αμερική αποκτά το δικό της διαγωνισμό, κατά τα πρότυπα της Eurovision, αφού στις 21 Φεβρουαρίου 2022 θα λανσάρει το American Song Contest. Πρόκειται για έναν διαγωνισμό διάρκειας 2 ωρών που θα προβληθεί από το αμερικανικό δίκτυο NBC.

Στο πλαίσιο του American Song Contest θα ακουστούν πρωτότυπα τραγούδια ερμηνευτών από 50 πολιτείες και οι τραγουδιστές θα διεκδικούν τον τίτλο του ”Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού”.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βασικός σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη διαφορετικών μουσικών ειδών που προέρχονται από την αμερικανική ήπειρο. Η διοργάνωση θα θυμίζει αρκετά Eurovision, αφού θα περιλαμβάνει τρεις προκριματικούς γύρους, ημιτελικό και τελικό.

Διαβάστε επίσης:

Στο Τορίνο η Eurovision 2022! Ποιοι είναι οι υποψήφιοι για την εκπροσώπηση της Ελλάδας