Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Η 89η τελετή των βραβείων Όσκαρ είχε κυλήσει μοναδικά αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, φαίνεται όμως πως φύλαγε το χειρότερο για το τέλος! Ο Warren Beatty όπως ισχυρίστηκε του έδωσαν το φάκελο με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Emma Stone και το La La Land και εκείνος ανακοίνωσε πως το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας κέρδισε το La La Land ενώ το είχε κερδίσει το Moonlight! Η αμηχανία που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο. Φτάνει να παρατηρήσει κανείς το ύφος του Beatty αλλά και του παρουσιαστή της βραδιάς Jimmy Kimmel!

1051065393

Τελικά το La La Land έμεινε στα 6 βραβεία Όσκαρ και με τη μεγάλη πίκρα της βραδιά. Μία παρηγοριά στον σκηνοθέτη του φιλμ Damien Chazelle είναι πως έγινε ο νεότερος νικητής στην κατηγορία!
Έκπληξη είχαμε στον Πρώτο Ανδρικό Ρόλο αφού το μεγάλο φαβορί Denzel Washington έχασε από τον Casey Affleck για την ερμηνεία του Manchester by the sea.

636237528840625031-BEST-ACTRESS-EMMA-STONE-89111303
Μεγάλη νικήτρια ήταν και η Viola Davis στην κατηγορία Β Γυναικείου Ρόλου που πλέον είναι η μοναδική μαύρη ηθοποιός που έχει κερδίσει βραβεία Όσκαρ, Tony και Emmy, ενώ ο Mahershala Ali απέσπασε το Β Ανδρικού για το Moonlight.
Δυστυχώς οι δύο Έλληνες δεν τα κατάφεραν, αφού το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου δεν πήγε στον Αστακό των Ευθύμη Φιλίπου και Γιώργου Λάνθιμου ενώ η Δάφνη Ματζιαράκη έχασε στην κατηγορία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για το 4.1 Miles.