Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει τα πάντα. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision δεν αποτελεί εξαίρεση. Η διοργάνωση φέτος θα πραγματοποιηθεί, λίγο διαφορετικά όμως από ότι έχουμε συνηθίσει.

Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές αποφάσισαν η Eurovision να γίνει με περιορισμένη μορφή στην ολλανδική πόλη του Ρότερνταμ τον Μάιο. Τα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση.
Οι ερμηνείες κάποιων τραγουδιών θα πραγματοποιηθούν στην πόλη στις 18, 20 και 22 Μαΐου, με τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Οι διοργανωτές δεν έχουν προς το παρόν διευκρινίσει εάν θα επιτρέπονται θεατές. Κάποιες από τις συμμετέχουσες χώρες ίσως υποβάλουν μαγνητοσκοπημένη την ερμηνεία του τραγουδιού τους.
«Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision σίγουρα θα επιστρέψει αυτό τον Μάιο παρά την πανδημία αλλά, στις συνθήκες που επικρατούν, είναι δυστυχώς αδύνατον να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει». Αυτό ανέφερε σε ανακοίνωση ο Μάρτιν Έστερνταλ, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού.
Η Ολλανδία φιλοξενεί τον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον οποίο παρακολουθούν τηλεοπτικά περίπου 200 εκατ. άνθρωποι, μετά την νίκη του Ολλανδού τραγουδιστή και συνθέτη Ντάνκαν Λόρενς στη διοργάνωση του 2019 με τον τραγούδι “Arcade”.
Ύστερα από την περυσινή ακύρωσή του λίγο μετά την έλευση του κορονοϊού την Ευρώπη, για τον φετινό διαγωνισμό θα πραγματοποιηθούν οι ημιτελικοί στις 18 και 20 Μαΐου και ο τελικός στις 22 Μαΐου, με τη συμμετοχή 41 χωρών.