Μία συγκλονιστική εξέλιξη έρχεται για να σοκάρει το τηλεοπτικό κοινό. Ο Νικόλας πεθαίνει στην γη της ελιάς, με τη δολοφονία αυτή να συγκλονίζει τους πρωταγωνιστές. Ένας άδικος θάνατος, ενός ήρωα που πέρασε πολλά, ταλαιπωρήθηκε, στήριξε την Χάιδω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η εμπλοκή του στο καρτέλ των ναρκωτικών, θα τον φέρει αντιμέτωπο με την άσχημη μοίρα του. Όσο εκείνος είναι στα χωράφια μόνος του, τέσσερις άντρες τον πλησιάζουν και τον γαζώνουν με σφαίρες στο στήθος.

Ο Νικόλας πέφτει νεκρός στο έδαφος. Ο θάνατός του είναι ακαριαίος και σκορπίζει τον τρόμο σε όλη τη Μάνη. Ο αστυνόμος Κουράκος δε μπορεί να πιστέψει πως το κύκλωμα αυτό επεκτείνεται τόσο επικίνδυνα…

Η σπαρακτική κηδεία του Νικόλα

Ο Νικόλας παθαίνει στη γη της ελιάς, αφήνοντας πίσω του ερωτηματικά. Μία νέα ιστορία αστυνομική ξεκινάει, με τον Γιώργη Κουράκο να παλεύει να βρει τους ενόχους. Η Χάιδω μπλέκει σε περίεργα μονοπάτια, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή της.

Ο Φίλιππος, ο Λυκούργος, η Χάιδω και πολλοί ακόμη αγαπημένοι του Νικόλα σπαράζουν στην κηδεία. Όλοι ουρλιάζουν, κλαίνε, η Αρεόπολη σκεπάζεται με μαύρα σύννεφα. Ο πόνος είναι αβάσταχτος. Όλοι θρηνούν και φωνάζουν “Γιατί!;”.

Ο Νικόλας πεθαίνει στην γη της ελιάς

Ο Νικόλας χάνει άδικα τη ζωή του, πληρώνοντας για λάθη άλλων. Η ανάμειξή του στο καρτέλ ναρκωτικών, έκανε το κύκλωμα αυτό να φοβηθεί για τις κινήσεις του. Τί γνώριζε ο ήρωας αυτός που δεν έπρεπε να αποκαλυφθεί; Όλα σταδιακά έρχονται στο φως και σοκάρουν…

Τέσσερις σφαίρες στο στήθος, ήταν αρκετές για να προκαλέσουν οργή κι απόγνωση…