Μας αρέσουν πολύ οι αληθινές ιστορίες που υπάρχουν πίσω από τραγούδια. Ειδικά η συγκεκριμένη ιστορία του ‘Κ’, που αφορά την Lana Del Rey, της οποίας τα τραγούδια συνόδεψαν όλες τις ερωτικές μας απογοητεύσεις. Η ιστορία έχει ως εξής: στα πρώτα χρόνια της καριέρας της Elizabeth Grant ως Lana Del Rey, την εποχή δηλαδή του ‘Born to Die’ και του ‘Born to Die” Paradise Edition”, υπήρχε ένα μοτίβο στα τραγούδια της. Η αιθέρια τραγουδίστρια με την μαγευτική φωνή και τους ποιητικούς στίχους, μιλούσε για ένα μυστήριο πρόσωπο στα τραγούδια της, για τον ‘Κ’.

Είναι ο μεγάλος της έρωτας, εκείνος για τον οποίον έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερές της επιτυχίες. Τον αγάπησε βαθιά και χωρίς όρους, παρά την τοξική του συμπεριφορά. Η ταυτότητα του ‘Κ’ αποτελεί μέχρι και σήμερα μυστήριο, παρακάτω θα δούμε όμως ποια είναι τα ‘στοιχεία’ που μας έδωσε η Lana μέσα από τους στίχους της.

Lana Del Rey K

Ποια είναι, λοιπόν, η τριλογία του ‘Κ’, για τον οποίον τραγουδά η Lana Del Rey;

Η ‘τριλογία του K’ είναι μια ιστορία που ξετυλίγεται στο 1ο άλμπουμ της Lana Del Rey, ‘Born to Die’ (2012). H ιστόρια αποτελείται από τρία τραγούδια από το Born To Die: “Video Games”, “Born To Die” και “Blue Jeans”. Η αφήγηση του άλμπουμ γεννιέται από εκεί και επεκτείνεται σε όλο τον δίσκο. Επίσης, αναφορά στον Κ έχει γίνει και σε μερικά ακυκλοφόρητα τραγούδια, όπως και στο άλμπουμ ‘Sirens’ όταν η Elisabeth είχε το καλλιτεχνικό όνομα ‘May Jailer’.

Ο ′′ K ′′ είναι ένας επαναλαμβανόμενος χαρακτήρας μέσα στο σύμπαν της Lana Del Rey. Το ονοματεπώνυμό του δεν κυκλοφόρησε ποτέ, αν και φημολογείται ότι εμπνεύστηκε από τον Josh Kemp (έναν παλιό έρωτα στην πραγματική ζωή της Lana) ή κάποιον ονόματι “Kevin”. Ακολουθώντας την ιστορία που λέγεται για αυτόν μέσα από τη μουσική, φαίνεται πως πρόκειται για έναν γκάνγκστερ που έμπλεκε συνεχώς σε μπελάδες. Σε μερικά τραγούδια υπονοείται ότι είναι νεκρός, ωστόσο η Λάνα τον αγαπάει ακόμα.

Lana Del Rey K

Στα video clip των ‘Born to Die’, ‘Blue Jeans’, και ‘West Coast’ τον ‘έρωτα’ της Λάνα υποδύεται το μοντέλο Brandley Soileau.

1.- Video Games:

Η Lana και ο K ζουν μαζί. Δουλεύουν και οι δύο και αυτό τους αφήνει ελάχιστο χρόνο για να απολαύσουν τη σχέση τους. Ο K παίζει μόνο βιντεοπαιχνίδια όταν είναι σπίτι και αγνοεί τη Λάνα. Παρά τα προβλήματα, τον αγαπάει βαθιά και μόνο το γεγονός ότι είναι δίπλα του, την κάνει να νιώθει σαν να βρίσκεται σε έναν επίγειο παράδεισο.

2.- Born to Die:

Η σχέση δεν είναι τέλεια, αλλά και οι δύο μοιράζονται τις ίδιες ιδέες διασκέδασης και ευχαρίστησης. Μαζί επιδιώκουν να απολαύσουν την αγάπη τους με τον δικό τους τρόπο και χωρίς φόβο για τις συνέπειες, έτσι διασκεδάζουν κάθε βράδυ αμφισβητώντας τη ζωή και όντας νέοι και έχοντας άγνοια κινδύνου.

3.- Blue Jeans:

Ανακαλύπτεται ότι o ′′ Κ ′′ είναι ένα αγόρι μπλεγμένο με σκιερές δουλειές, οπότε πρέπει να εγκαταλείψει τη Λάνα για να συνεχίσει τη γκανγκστερική του ζωή. Η Λάνα απορρίπτει την ιδέα μιας ζωής χωρίς αυτόν, έτσι του υπενθυμίζει εν μέσω δακρύων ότι θα τον αγαπάει μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα μπορούσε μέχρι και να ‘περιμένει ένα εκατομμύριο χρόνια για την επιστροφή του’. Στο τέλος του τραγουδιού ο ′′ Κ ′′ έχει δύο εναλλακτικές καταλήξεις:

– Συνελήφθη και φυλακίστηκε από την αστυνομία.

– Σκοτώθηκε, από αρχές ή κάποια άλλη εγκληματική οργάνωση.

Μερικά από τα τραγούδια (ακυκλοφόρητα) που συμπληρώνουν την ιστορία είναι:

– Drive By (γνωστό και ως For K pt. 1, από το άλμπουμ ‘Sirens’):

«Ήσουν καλό παιδί, πολύ λαμπρό.

Το να βγάζεις χρήματα είναι δύσκολο να κάνεις σωστά,

Ένοχος ήταν η κατάσταση σου.

Είσαι τώρα σε κελί φυλακής για περίπου τριάντα χρόνια.» 

* Σε αυτό το τραγούδι, ο Κ καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στη φυλακή.

– Για το K Pt. 2:

«Μου αρέσει ο τρόπος που φοράς το πουλόβερ σου από τον ώμο σου.
Ο τρόπος που πέφτουν τα μαλλιά σου και σε κάνει να φαίνεσαι πιο μεγάλος. 
Πώς είσαι ένα τόσο όμορφο αγόρι;»

– Queen of Disaster:

«Με έκανες να στριφογυρίζω σαν χορεύτρια, 
Νιώθω γκάνγκστερ κάθε φορά που σε βλέπω.»

– Gangsta Boy:

«Δεν με νοιάζει αν θα πας φυλακή.
Δεν θα έλεγα σ ‘ αγαπώ αν δεν το εννοούσα,
Δεν μπορώ να απατήσω κάτι γιατί ξέρω τι μου λείπει.»

– Noir:

«Ο ‘Μπαμπάκας’ είναι γκάνγκστερ κι εγώ είμαι η κουκλίτσα του, το αγαπημένο δώρο όλων».

– TV in Black & White:

«Αν νιώθεις μόνος, να σκέφτεσαι εμένα,
η φυλακή δεν θα με πάρει μακριά σου.»
Lana Del Rey K

Ένας άλλος χαρακτήρας μέσα στη μουσική της Lana είναι το “J”, ή αλλιώς γνωστό ως  “Jim” αλλά η επιρροή του είναι διαφορετική. Θα μιλήσουμε για αυτόν όμως, σε άλλο άρθρο.

(με πληροφορίες από το προφίλ της ‘Venice Witch’).

Διαβάστε ακόμη: Εκτός charts το άλμπουμ «Born To Die» της Lana Del Rey μετά από 8 χρόνια!