«Εγώ Σμυρνιά γεννήθηκα» ακούμε την Μιμή Ντενίση να λέει στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη». Η σημαντική Ελληνίδα ηθοποιός υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, πέρα από τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μετά από 3 χρόνια όπου ήταν συνεχώς sold out, η δημοφιλής παράσταση γίνεται ταινία, την οποία αναμένεται να δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2021 – επέτειο 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης.

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη ως μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που έχει στόχο να τιμήσει τον πολιτισμό της Ιωνίας.

Η υπόθεση της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη»

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών.

Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα. 

Οι συντελεστές και το «δυνατό» cast

Ένα κινηματογραφικό εγχείρημα με καστ που περιλαμβάνει τους/τις Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Γιάννη Βογιατζή, Κρατερό Κατσούλη, Burak Hakki, Κατερίνα Γερονικολού, Ταμίλλα Κουλίεβα, Χρήστο Στέργιογλου και την Βανέσα Ρέντγκρεϊβ.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη και σενάριο Μιμής Ντενίση, Μάρτιν Σέρμαν («Bent», «Callas Forever») φιλοδοξεί να αναπαραστήσει με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από την καλλιτεχνική διεύθυνση, ενώ για να αποδοθεί σωστά η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, η παραγωγή θα συνεργαστεί με την Yafka («Έτερος Εγώ», «Westworld»).

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Tanweer, τα Χριστούγεννα του 2021.

«Σμύρνη μου αγαπημένη»: Δείτε το πρώτο τρέιλερ