Το ερχόμενο Σάββατο θα κάνει πρεμιέρα μέσα από τη συχνότητα του Star το δημοφιλές reality μαγειρικής Masterchef 5. Το πάθος, το ταλέντο και η αγάπη για τη μαγειρική θα φέρουν έναν διαγωνιζόμενο στην κορυφή για ακόμα μία χρονιά. Ο παίκτης που θα κερδίσει τον τίτλο του Έλληνα Master Chef θα λάβει και το μεγάλο έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Εν μέσω κορονοϊού, θα δούμε φέτος αλλαγές στο διαγωνισμό. Η πανδημία έχει αναγκάσει τους συντελεστές να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού, στον πέμπτο κύκλο δε θα υπάρξουν ατομικές οντισιόν. Οι παίκτες όμως που θα καταφέρουν να πάρουν τρία ναι θα παίρνουν την πολυπόθητη ποδιά και το εισιτήριο για το σπίτι του MasterChef 5. Στις auditions δεν θα είναι ένας ένας αλλά τετράδες. Φέτος δε θα υπάρχουν ομάδες. Θα έχουμε ομάδες μόνο στο πρώτο μέρος. Όταν τα παιδιά μπουν στο σπίτι δεν θα έχουν κάποιον μέντορα, όπως στα προηγούμενα. Όποιος καταφέρει να πάρει στην audition τρία “ναι” μπαίνει κατευθείαν στο σπίτι του MasterChef. Είναι κάτι σαν Golden Pass. Όποιος κατορθώσει να πάρει και τα τρία “ναι” από τους κριτές, δεν θα χρειαστεί να περάσει από τη διαδικασία των bootcamps. Θα είναι σίγουρα μέσα στο MasterChef. 

Τα 3 πρόσωπα-κλειδιά εκτός από τους κριτές

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, στο MasterChef 5 θα υπάρχουν τρία πρόσωπα-κλειδιά. Ο γνωστός σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος θα είναι ο food stylish στο φετινό MasterChef. Θα μεταφέρει την εμπειρία του και τις γνώσεις του στα παιδιά για να μπορούν να στήνουν τα πιάτα τους. Ο σεφ Νίκος Θωμάς, ο οποίος είναι food beverage manager, θα επινοεί τα πιάτα που θα φτιάχνουν οι διαγωνιζόμενοι. Θα έχει την ευθύνη επίσης για το pantry, την αποθήκη δηλαδή.

Ο Γιάννης Αποστολάκης θα είναι ο μέντορας των παικτών. Είναι εκείνος που θα πηγαίνει τους νικητές των δοκιμασιών σε εστιατόρια για να γνωρίσουν νέες γεύσεις. Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, οι χώροι θα είναι επιλεγμένοι και θα ελέγχονται πριν.

Δείτε παρακάτω το trailer: