Μπορεί ο κορονοϊός να έχει μπλοκάρει τις δια ζώσης εκδηλώσεις, με τη βοήθεια της τεχνολογίας όμως το Public φέρνει στο σαλόνι μας ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Και το Φεβρουάριο θα έχουμε τη δυνατότητα μέσα από τα social media να παρακολουθήσουμε γνωστούς ανθρώπους του πολιτισμού και του πνεύματος να παρουσιάζουν το έργο τους.

Ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μέσα από πρώτο του παιδικό βιβλίο «Ο Ροδομάγουλος», θα μας ταξιδέψει στ’ αστέρια, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στις 19.00.

Kυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κάκτος.

 

Μαζί του σε αυτή την περιπλάνηση θα είναι οι Δέσποινα Βανδή, Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Ναυπλιώτου. Θες και εσύ να πάρεις μέρος στο ταξίδι του Ροδομάγουλου; Μπες στις σελίδες του Public στο Facebook, YouTube και blog.

«Αν σου χαρίσω μια στιγμή, πού προλαβαίνεις να με πας;». Ο Ροδομάγουλος την κοιτά γεμάτος λαχτάρα. «Θα σε ταξιδέψω σε όλους τους γαλαξίες και τη στιγμή θα την κάνω να φανεί αιώνας!». Η Γη χαμογελά και, ενώ καταλαβαίνει την υπερβολή στα λόγια του, υποκύπτει στα καλοκάγαθα μάτια του. Μάτια τόσο εκφραστικά, που σαν αυτά δεν έχει ξαναδεί ποτέ της! «Αυτή η στιγμή είναι όταν η Σελήνη με κρύβει από τον Ήλιο», του λέει. «Και αυτή η στιγμή είναι πολύ κοντά. Θα προλάβεις;». «Άσ’ το πάνω μου!» σαν να της απαντά με το πονηρό του χαμόγελο. Και μεμιάς, χάνονται κι οι δύο στα βάθη του διαστήματος…

Μη χάσετε τις εκδηλώσεις του μήνα

Εκτός από το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, το Public θα παρουσιάσει το Φεβρουάριο τον αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο με το βιβλίο του «Η Μεγάλη Περιπέτεια στο Διάστημα: Από τον Ίκαρο στις Διαστημικές Αποικίες», τη Λένα Διβάνη με το βιβλίο «Πικρό ποτήρι: Ο Καποδίστριας, η Ρωξάνδρα και η Ελλάδα», την Αγγελική Νικολούλη με το βιβλίο της «Θα γίνω σκιά σου» την Κατερίνα Κρις με το βιβλίο «Η φαντασία», τον Φώτη Παπαναστασίου με το βιβλίο «Dyslexia Box»., την Κική Τσιλιγγερίδου με το βιβλίο «Κρύο δέρμα» και τον Κυριάκο Αθανασιάδη με το βιβλίο «Πήραμε σκύλο».

Όλες οι παρουσιάσεις θα προβληθούν ζωντανά, μέσω της σελίδας του Public στο Facebook.