Η Ιταλία αποτέλεσε τη νικήτρια χώρα της περσινής Eurovision και κέρδισε αυτόματα το δικαίωμα να φιλοξενήσει το μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού της επόμενης χρονιάς. Η πόλη του Τορίνο είναι αυτή που θα αναλάβει τη διοργάνωση για το 2022, καθώς ξεχώρισε από τις υπόλοιπες υποψήφιες ιταλικές πόλεις που ήταν συνολικά δεκαέξι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η βραδιά του τελικού αναμένεται να διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Οι Ιταλοί Maneskin με το hard rock τραγούδι “Zitti E Buoni”

Η Eurovision 2021 προσέφερε μεγάλες συγκινήσεις στα εκατομμύριων των τηλεθεατών που την παρακολούθησαν. Ο μεγάλος τελικός που διεξήχθη στο Rotterdam της Ολλανδίας, τα είχε όλα. Έντονες ανατροπές, σασπένς, glam, λιγότερο κιτς σε σύγκριση με άλλες χρονιές, μπόλικες συγκινήσεις, φαντασμαγορικά εφέ και αρκετή νοσταλγία από προηγούμενους διαγωνισμούς.

Οι Ιταλοί Maneskin με το hard rock τραγούδι “Zitti E Buoni”, ένα μουσικό κομμάτι με glam rock αισθητική αφιερωμένο για το σεβασμό στη διαφορετικότητα και στον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον συνάνθρωπο μας, κατάφεραν να κερδίσουν την 65η Eurovision. Έτσι μετέφεραν το διαγωνισμό του 2022 στην γειτονική Ιταλία. Οι Maneskin επιβεβαίωσαν τον τίτλο του μεγάλου φαβορί που τους συντρόφευε καθ’ όλη διάρκεια του διαγωνισμού. Το κοινό ωστόσο ήταν αυτό που τους χάρισε τη νίκη. Οι επιτροπές προτίμησαν την Ελβετία και τη Γαλλία, αφήνοντας την Ιταλία στην Πέμπτη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Ιταλία ύστερα από περίπου τρεις δεκαετίες.

Τα ονόματα που πέφτουν στο “τραπέζι”

Όσον αφορά τις φετινές ελληνικές συμμετοχές, μέχρι την Κυριακή οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν στην ΕΡΤ τις προτάσεις τους. Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί γνωστά ονόματα να εκφράζουν ενδιαφέρον, όπως αυτά της Καλομοίρας, η οποία το 2008 έφερε την τρίτη θέση για την Ελλάδα, και του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου. Ο Κύπριος τραγουδιστής έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στη Eurovision, εκπροσωπώντας το νησί. Ανάμεσά τους κυκλοφορεί και το όνομα του Good Job Nicky, ο οποίος είναι αρκετά δημοφιλής στο νεανικό κοινό.