Η πρώτη αμερικανική Eurovision πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα στο NBC. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι τη μουσική βραδιά θα παρουσιάσουν Snoop Dogg και η Kelly Clarkson, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την εμπειρία που τους προσφέρεται.

Ο νέος διαγωνισμός, που ανακοινώθηκε το 2020, είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο, αλλά υπήρξαν καθυστερήσεις από το NBC. Θα περιλαμβάνει πρωτότυπες μουσικές ερμηνείες από καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύουν και τις 50 πολιτείες, τα πέντε υπερπόντια εδάφη, και την πρωτεύουσα των ΗΠΑ και θα διαγωνίζονται για να κερδίσουν τον τίτλο του Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού σε ένα μεγαλειώδες θέαμα, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. Ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού θα ξεκινήσει στις 21 Μαρτίου και θα μεταδίδεται για οκτώ εβδομάδες με τον Μεγάλο Τελικό να έχει προγραμματιστεί για τις 9 Μαΐου, μια ημέρα πριν από τον πρώτο ημιτελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η λίστα με τους 56 σόλο τραγουδιστές, ντουέτα ή συγκροτήματα θα ανακοινωθεί αργότερα.

«Είναι τιμή μου να παρουσιάζω τον Αμερικανικό Διαγωνισμό Τραγουδιού μαζί με την Kelly Clarkson γνωστή και ως Μις Τέξας» δήλωσε ο Snoop Dogg.
«Είμαι θαυμάστρια και μου αρέσει η ιδέα της Eurovision. Είμαι ενθουσιασμένη που φέρνω το μουσικό φαινόμενο στην Αμερική. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα συνεργαστώ με τον Snoop και ανυπομονώ να δω κάθε πολιτεία και περιοχή που εκπροσωπείται από καλλιτέχνες που θα τραγουδούν τα δικά τους τραγούδια».

Διαβάστε επίσης: Μαρία Ρέτσα: Η 20χρονη κτηνοτρόφος που κάνει «θραύση» στο TikTok | Thats Life. Life as it is!