Αναμφίβολα, το 2020 δεν είναι η χρονιά στην οποία μπορείς να προγραμματίσεις το οτιδήποτε και να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου ότι όλα θα πάνε καλά. Πάρτε για παράδειγμα την υπέρμετρα φιλόδοξη κινηματογραφική παραγωγή Tenet, η οποία φέρει την υπογραφή του ξεχωριστού (κι αγαπημένου) δημιουργού Christopher Nolan. Η έξοδος της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες πραγματικά μοιάζει… «καταραμένη» και με γεφύρι της Άρτας, καθώς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αναβάλλεται διαρκώς το release της.

Κι ενώ λοιπόν είχαμε όλοι ησυχάσει ότι η 20η Αυγούστου (12/8 για τις Η.Π.Α) θα ήταν η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου κατασκοπευτικού sci-fi blockbuster τελικά ήρθε η πανδημία του COVID-19 και μας χάλασε το πλάνο για μια ακόμη φορά. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την Warner Bros., η ταινία αναβάλλεται επ’ αόριστον και σε αυτό φταίει το γεγονός ότι η κατάσταση με τον COVID-19 δεν πηγαίνουν καθόλου καλά. Οι υπεύθυνοι της Warner αλλά και ο Christopher Nolan θεωρούν ότι η συγκεκριμένη ταινία θα πρέπει να έχει τον χαρακτήρα της μεγάλης παραγωγής που θα «πείσει» τον κόσμο να επιστρέψει στις κινηματογραφικές αίθουσες στην μετά COVID εποχή.

Από τη στιγμή που ακόμη η κατάσταση στις Η.Π.Α δεν δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης και οι κινηματογραφόφιλοι διστάζουν να επιστρέψουν στις αίθουσες, το Tenet δεν μπορεί να μπορεί να κυκλοφορήσει, αν και εξακολουθούν και υπάρχουν σκέψεις ότι τελικά θα καταφέρει να βγει μέσα στο 2020. Το μόνο θετικό είναι ότι με βάση το πλάνο της Warner Bros., δεν υπάρχει στον ορίζοντα η προοπτική της κυκλοφορίας της ταινίας σε digital μορφή, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα χαλούσε το όραμα του Christopher Nolan για τον sci-fi κόσμο που δημιούργησε.

Άτιμο 2020 ούτε ένα blockbuster δεν μπορούμε να απολαύσουμε με την ησυχία μας…