Το να διατηρούμε το στρώμα μας καθαρό είναι απαραίτητο για έναν καλό ύπνο και τη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος στην κρεβατοκάμαρά μας. Ακολουθούν 10 εύκολα tips που θα μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε αποτελεσματικά το στρώμα μας:

Σκουπίστε τακτικά

Χρησιμοποιήστε το εξάρτημα ταπετσαρίας στην ηλεκτρική σας σκούπα για να αφαιρέσετε τη σκόνη, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και άλλα υπολείμματα από την επιφάνεια του στρώματός σας κάθε μήνα.

Καθαρίστε τους λεκέδες αμέσως

Μόλις παρατηρήσετε τυχόν λεκέδες, καθαρίστε τους με ένα ήπιο διάλυμα απορρυπαντικού. Ταμπονάρετε απαλά την περιοχή με ένα καθαρό πανί αντί να τρίβετε για να αποφύγετε την εξάπλωση του λεκέ.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για την αφαίρεση οσμών

Πασπαλίστε ένα λεπτό στρώμα μαγειρικής σόδας σε όλη την επιφάνεια του στρώματός σας. Αφήστε το να καθίσει για μερικές ώρες πριν το καθαρίσετε με ηλεκτρική σκούπα. Αυτό θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οσμών και στην απορρόφηση της υγρασίας.

Γυρίστε και περιστρέψτε το στρώμα σας

Για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη φθορά, αναποδογυρίστε και περιστρέψτε το στρώμα σας κάθε έξι μήνες. Αυτή η πρακτική μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας.

Προστατέψτε το στρώμα σας

Χρησιμοποιήστε ένα προστατευτικό στρώματος που πλένεται για να προστατεύσετε το στρώμα σας από διαρροές, λεκέδες και εφίδρωση.

Αποφύγετε τις σκληρές χημικές ουσίες

Επιμείνετε σε ήπιους καθαριστικούς παράγοντες για να αποφύγετε την καταστροφή των υλικών του στρώματος ή την πρόκληση ερεθισμού του δέρματος.

Αερίστε το στρώμα σας

Αφήστε το στρώμα σας να αναπνεύσει απογυμνώνοντάς το και ανοίγοντας τα παράθυρα στο δωμάτιο. Ο καθαρός αέρας μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των οσμών και της υγρασίας.

Αντιμετωπίστε τους κοριούς με προσοχή

Εάν υποψιάζεστε προσβολή από κοριούς, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία. Οι θεραπείες στο σπίτι μπορεί να μην είναι αποτελεσματικές και μπορούν να μεταδώσουν τη μόλυνση.

Αντιμετωπίστε την υγρασία

Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα στο υπνοδωμάτιό σας για να μειώσετε τα επίπεδα υγρασίας, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν την ανάπτυξη μούχλας και μούχλας στο στρώμα σας.

Επαγγελματικός καθαρισμός

Για βαθύ καθαρισμό ή για την αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων, σκεφτείτε να προσλάβετε μια επαγγελματική υπηρεσία καθαρισμού στρώματος.