Ψάχνετε μερικές ιδέες για το πώς να οργανωθείτε σοβαρά;

Αν νιώθετε συχνά πως είστε καταβεβλημένες και ανοργάνωτες λόγω των υπερβολικών υποχρεώσεών σας με τη δουλειά, το σπίτι, τα παιδιά και την κοινωνική σας ζωή, μη στενοχωριέστε. Όλα είναι θέμα οργάνωσης και απομάκρυνσης των περιττών.
Με απλά tips μπορείτε να διευκολύνετε τη ζωή σας και να διαπιστώσετε πόσο καλύτερα θα νιώσετε εάν οργανωθείτε.

Η οργάνωση είναι σημαντικός τομέας στη ζωή σας γιατί σας βοηθά να γλιτώσετε χρόνο, χρήμα, και άγχος.

Τι μπορείτε να κάνετε:

  1. Γράψτε σε ένα τετράδιο τις δουλειές που πρέπει να κάνετε. Έτσι δε θα ξεχάσετε κάποια.

2. Ταξινομήστε τις δουλειές σας ξεκινώντας με την εργασία που είναι πιο επείγουσα. Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι δε θα ξεχαστεί ανάμεσα σε άλλες, περιττές εργασίες.

3. Προτιμήστε έπιπλα που έχουν δυνατότητα αποθήκευσης (όπως για παράδειγμα σκαμπό, καναπέδες και κρεβάτια με αποθηκευτικούς χώρους).

4. Προσδιορίστε τις ζώνες ακαταστασίας του σπιτιού σας και προμηθευτείτε ένα μεγάλο καλάθι . Κάθε σπίτι είναι ένοχο για έναν τύπο ζώνης ακαταστασίας: πιάτα στο νεροχύτη, ρούχα απλωμένα πάνω από τα ντουλάπια της κρεβατοκάμαρας ή άδεια ποτήρια νερού στα κομοδίνα.
(α). Προσδιορίστε αυτές τις περιοχές όπου τα πράγματα τείνουν να συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου από κακή χρήση.
(β). Τοποθετήστε καλάθια που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τον χώρο καθαρό και θα αποτρέπουν τη συσσώρευση αντικειμένων (όπως π.χ. στοίβες περιοδικών).

5. Ξεκινήστε με τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να διαχειριστείτε εάν δεν έχετε βοήθεια. Μπορείτε επίσης να καλέστε την οικογένεια ή τους φίλους σας να σας βοηθήσουν. Δε χρειάζεται να τα κάνετε όλα μόνες!

6. Χρησιμοποιήστε κουτιά για να οργανώσετε όλα τα μικροπράγματα

7. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία, όπως η οργάνωση ντουλαπιών ή η τοποθέτηση αντικειμένων σε κουτιά, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

8. Τοποθετήστε και ομαδοποιήστε τα ρούχα στις ντουλάπες σας με βάση τις καθημερινές συνήθειες: τοποθετήστε όσα χρησιμοποιείτε συχνότερα σε σημεία που έχετε εύκολη πρόσβαση και πετάξτε όσα ρούχα δεν φοράτε πια.

9. Ξεκινήστε να καθαρίζετε τα πατώματα. Στη συνέχεια, προχωρήστε στις επιφάνειες. Τέλος, αδειάστε τα συρτάρια και τις ντουλάπες που χρειάζονται καλύτερη οργάνωση.

10. Πάτε κάθε φορά σε ένα δωμάτιο. Ξεκινήστε να αδειάζετε ντουλάπια και να απομακρύνετε αχρησιμοποίητα ρούχα και αντικείμενα.

Θα ξελαφρώσετε και θα ευχαριστηθείτε το σπίτι σας περισσότερο!