Σε καμία μας δεν αρέσει το σιδέρωμα (εκτός από τις λίγες τυχερές που τις χαλαρώνει) και σίγουρα για να διαβάζεις αυτό το άρθρο θεωρείς το σιδέρωμα απαράδεκτη αγγαρεία και θες να το αποφύγεις. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο σου βρήκαμε 3 τρόπους να αποφύγεις να σιδερώσεις τα ρούχα σου, χωρίς να χαλάσεις το στυλ σου!

 

  •  Άπλωσε τα όπως θες να στεγνώσουν

Αν έχεις πάρει μια καινούρια φούστα (π.χ.) η οποία βλέπεις ότι θα σε ταλαιπωρήσει στο σιδέρωμα, μη τη διπλώσεις εξαρχής. Ακριβώς μετά το πλύσιμο των ρούχων σου άπλωσε τα “επικίνδυνα” ρούχα σου σε κρεμάστρες ή όπως αλλιώς θες, με μόνη προϋπόθεση να στεγνώσουν φυσικά χωρίς να κάνουν τσάκιση!

 

  • Κάνε ντουζ (με ζεστό νερό)

Ίσως φαίνεται περίεργο, αλλά ο ατμός του ντουζ μαλακώνει τα ρούχα αρκετά ώστε να φύγουν οι ζάρες, χωρίς εσύ να ιδρώνεις με ένα σίδερο στο χέρι! Αρκεί να πάρεις μαζί σου τα αγαπημένα σου ρούχα που θες αψεγάδιαστα και να τα απλώσεις προσεκτικά στο μπάνιο σου (έξω από το ντουζ, φυσικά), ιδανικά με τη βοήθεια μιας κρεμάστρας. Κάνε το ντουζ σου χαλαρά και μόλις βγεις από το μπάνιο η αγαπημένη σου μπλούζα θα σε περιμένει έτοιμη να τη φορέσεις!

 

ironing-2

 

  • Απέφυγε “επικίνδυνα” ρούχα

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κάποια ρούχα απλά κάνουν ζάρες και τσακίσεις χωρίς να καταλαβαίνουμε γιατί. Ο πιο εύκολος τρόπος να αποφύγεις το σιδέρωμα αυτών είναι…να μη τα έχεις εξαρχής!

Όποιον τρόπο κι αν διαλέξεις (μάλλον θα βρεις τους 2 πρώτους πιο χρήσιμους), να είσαι σίγουρη ότι το στυλ σου θα παραμείνει αψεγάδιαστο (και χωρίς ζάρες)!