Καθώς πλησιάζουν οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες, η μετατροπή των χώρων διαβίωσής μας σε ήρεμα καταφύγια γίνεται ακόμα πιο αναγκαία. Η αγκαλιά των γήινων χρωμάτων και η ενσωμάτωση φυσικών υλικών στη διακόσμησή μας μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση γαλήνης και χαλάρωσης, επιτρέποντάς μας να βυθιστούμε πλήρως στην ουσία του καλοκαιριού. Συνδυάζοντας διαφορετικά στυλ διακόσμησης, μπορούμε να εμποτίσουμε τα σπίτια μας με μια αναζωογονητική ατμόσφαιρα που καλωσορίζει τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται. Στην ΙΚΕΑ τα νέα προϊόντα φέρνουν την αλλαγή όχι μόνο στη διακόσμηση αλλά και στη διάθεσή μας για ένα ανέμελο καλοκαίρι.

Ηρεμιστικά γήινα χρώματα

Για να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα, επιλέξτε μια χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από τη φύση. Οι αποχρώσεις του απαλού πράσινου, του ζεστού καφέ και του σιωπηλού μπλε προκαλούν μια αίσθηση ηρεμίας που θυμίζει καταπράσινα δάση, αμμώδεις παραλίες και καθαρό ουρανό. Αυτές οι γήινες αποχρώσεις μπορούν να εφαρμοστούν σε τοίχους, έπιπλα και αξεσουάρ, τυλίγοντας τον χώρο σε μια αναζωογονητική αγκαλιά.

Φυσικά Υλικά

Η ενσωμάτωση φυσικών υλικών ενισχύει περαιτέρω την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Επιλέξτε έπιπλα και διακοσμητικά στοιχεία κατασκευασμένα από λυγαριά, μπαμπού ή ανακυκλωμένο ξύλο. Αυτά τα υλικά προσθέτουν υφή και ζεστασιά, εμποτίζοντας το χώρο με μια οργανική γοητεία. Ενσωματώστε φυσικές ίνες όπως λινό ή βαμβάκι για κουρτίνες, ταπετσαρίες και μαξιλάρια για να προωθήσετε μια δροσερή και άνετη ατμόσφαιρα.

Συνδυασμοί στιλ διακόσμησης

Ο συνδυασμός διαφορετικών στιλ διακόσμησης μπορεί να αποφέρει μοναδική και ελκυστική καλοκαιρινή αισθητική. Εδώ είναι μερικοί εμπνευσμένοι συνδυασμοί:

Coastal Bohemian

Συνδυάστε παράκτια στοιχεία με μποέμ πινελιές συνδυάζοντας ναυτικά μοτίβα με χαλαρά, εκλεκτικά σχήματα. Χρησιμοποιήστε κοχύλια, ξύλα και υφαντές τοίχους για να δημιουργήσετε μια παραθαλάσσια ατμόσφαιρα. Συνδυάστε το με ζωντανά υφάσματα, μακραμέ και φυτά για να εμποτίσετε το χώρο με μποέμικη αίσθηση.

Σκανδιναβικό Ζεν

Συνδυάστε την απλότητα του σκανδιναβικού σχεδιασμού με τις αρχές Zen του μινιμαλισμού. Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα έπιπλα, καθαρές γραμμές και ακατάστατους χώρους. Ενισχύστε την ηρεμία με φυσικές πινελιές όπως βότσαλα, φυτά σε γλάστρες και απαλό φωτισμό, δημιουργώντας μια γαλήνια όαση που αποπνέει δροσιά.

Ρουστίκ Mediterranean

Συνδυάστε τη ρουστίκ γοητεία με τις μεσογειακές επιρροές για μια ζεστή και φιλόξενη καλοκαιρινή αίσθηση. Ενσωματώστε πλακάκια από τερακότα, πινελιές από σφυρήλατο σίδερο και ζωντανά υφάσματα εμπνευσμένα από μεσογειακά τοπία. Προσθέστε υφαντά καλάθια, κεραμικά αγγεία και αποξηραμένα λουλούδια για να ολοκληρώσετε τη ρουστίκ ατμόσφαιρα.

Έχει έρθει πλέον ο καιρός να ανανεώσουμε το σπίτι μας με μικρές πινελιές διακόσμησης για να υποδεχτούμε με φρέσκια διάθεση την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα νέα προϊόντα IKEA αποτελούνται από χρηστικά αντικείμενα με λύσεις και προτάσεις για όλους τους μικρούς ή μεγάλους χώρους του σπιτιού, που ξυπνούν την αίσθηση μιας ζεστής, ηλιόλουστης μέρας.

Εάν ψάχνετε για απαλό και ονειρεμένο στιλ που θα ανανεώσει το σπίτι σας, στην ΙΚΕΑ θα βρείτε προϊόντα για να δημιουργήσετε νέες αγαπημένες γωνίες με απαλές αποχρώσεις και κομψή εμφάνιση.  Η κουζίνα και η τραπεζαρία σας αποκτούν ανανεωμένη εμφάνιση με προϊόντα όπως το κρεμαστό φωτιστικό FYRTIOFYRA και τη σειρά φωτιστικών SOMMARFLOX με μοτίβα της σχεδιάστριας Emma Prowse.  Στο υπνοδωμάτιο τα λευκά είδη  LÖNNHÖSTMAL σε παστέλ λουλουδάτα μοτίβα δημιουργούν μία άνετη και χαλαρή ατμόσφαιρα καθώς συνδυάζονται ιδανικά με μονόχρωμα σεντόνια και μαξιλάρια στις ίδιες αποχρώσεις. Οι κουρτίνες SÄCKMAL με τα κυκλικά σχέδια σε απαλούς τόνους, προσθέτουν επίσης μία ζεστή αίσθηση στο χώρο.

Τα χειροποίητα και μοναδικά καλύμματα DVÄRGNARV και TÅGHAKMAL, δεν προσφέρουν μόνο χαρακτήρα και στιλ όπου τα διακοσμήσετε, αλλά αφηγούνται την ιστορία μίας μακροχρόνιας συνεργασίας της ΙΚΕΑ με την Rangsutra, μία κοινωνική επιχείρηση που απασχολεί περισσότερους από 2.000 τεχνίτες και τεχνίτριες στην Ινδία.

Οι νέες σειρές NICKEBO και SOMMARFLOX είναι εμπνευσμένες από την απαλή, δροσερή αίσθηση που έχουν τα βότσαλα. Από κομψές και σύγχρονες προσόψεις κουζίνας, είδη σερβιρίσματος από κεραμικό και γυαλί, τραπεζομάντηλα από 100% βαμβάκι, υπάρχουν πολλές επιλογές για να φέρετε στο σπίτι σας τη δροσιά και την ηρεμία μίας ακρογιαλιάς.

Η γοητεία και η ζεστασιά του χρυσού και των γήινων χρωμάτων πρωταγωνιστούν στα καλύμματα μαξιλαριών SANELA και SÄCKSPINNARE αλλά και στις ρίγες του χαλιού ELJUSSPÅR που θυμίζουν το ηλιοβασίλεμα σε μία χρυσαφένια παραλία αλλά και η παπλωματοθήκη και μαξιλαροθήκη VINTERIBERIS σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, συνθέτουν ένα σκηνικό ηρεμίας και χαλάρωσης σε κάθε χώρο και φέρνουν την πρωινή λάμψη του ήλιου στην επιφάνεια μίας λίμνης στο υπνοδωμάτιο.

Εάν πάλι ψάχνετε την αρμονία σε ουδέτερους τόνους με έμφαση στο στιλ  και το design, θα βρείτε έπιπλα από φυσικά υλικά και λευκά είδη σε γήινα χρώματα με απαλή υφή που ξυπνάει το αίσθημα της ηρεμίας. Οι μπεζ και απαλές κρεμ αποχρώσεις συνδυάζονται με φυσικές ίνες όπως ο φοίνικας, η γιούτα και το βαμβάκι χαρίζοντας μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο χώρο σας. Με τα ασπρόμαυρα φλοράλ σχέδια στα καλύμματα μαξιλαριών ΙDALINNEA και SVÄRDKRISSLA με τα ανάγλυφα λουλούδια, το μοναδικό σχέδιο του πίνακα PJÄTTERYD και το νέο κάλυμμα για την καρέκλα και το υποπόδιο STRANDMON μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς συνδυασμούς που σας χαλαρώνουν.

Τέλος, ανάμεσα στα νέα προϊόντα ΙΚΕΑ θα βρείτε επιλογές που συνδυάζουν σχεδιασμό και λειτουργικότητα με την τεχνολογία, όπως το φορητό αδιάβροχο Bluetooth ηχείο VAPPEBY για να σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης όπου και αν βρίσκεστε: στο ντους, στο γυμναστήριο, στην παραλία ή όταν χαλαρώνετε στο σπίτι.

Στη νέα σειρά SAMMANLÄNKAD που σχεδιάστηκε μαζί με την Little Sun, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προσφέρει ηλιακή ενέργεια σε ανθρώπους και κοινότητες που το έχουν ανάγκη, ανακαλύψτε δύο ασύρματα, ευέλικτα και φορητά LED φωτιστικά με κομψό σχεδιασμό, που φέρνουν λίγη από τη λάμψη του ήλιου στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Το επιτραπέζιο φωτιστικό λειτουργεί και σαν φωτιστικό οροφής ενώ είναι κατάλληλο για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τα νέα προϊόντα IKEA έρχονται να δώσουν στο σπίτι μας στιλ και να μας συνοδεύσουν σε όμορφες, ανέμελες, καλοκαιρινές στιγμές! Η διακόσμηση των χώρων μας με γήινα χρώματα και φυσικά υλικά μπορεί να μεταμορφώσει τα σπίτια μας σε καλοκαιρινούς παραδείσους, παρέχοντας μια γαλήνια και ήρεμη ατμόσφαιρα. Συνδυάζοντας διαφορετικά στυλ διακόσμησης, μπορούμε να εμφυσήσουμε τους χώρους μας με μοναδική και ελκυστική αισθητική που καλωσορίζει τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Αγκαλιάστε την ομορφιά της φύσης και δημιουργήστε ένα καταφύγιο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να ανανεωθείτε και να απολαύσετε πλήρως τις χαρές του καλοκαιριού.

Ανακαλύψτε τα νέα προϊόντα στα καταστήματα ΙΚΕΑ ή στο IKEA.gr.