Οι μικροσυσκευές του σπιτιού μας είναι απαραίτητες για την καθημερινή μας ζωή, αλλά συχνά αμελούμε τον καθαρισμό τους. Ακολουθούν 5 tips για να τις καθαρίσετε εύκολα και αποτελεσματικά.

Καθαρισμός Μπλέντερ και Μίξερ

Τα μπλέντερ και τα μίξερ χρησιμοποιούνται συχνά στην κουζίνα και μπορεί να συγκεντρώσουν υπολείμματα τροφών. Για έναν εύκολο καθαρισμό, γεμίστε το μπλέντερ με ζεστό νερό και προσθέστε μια σταγόνα υγρό πιάτων. Αφήστε το να δουλέψει για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα εξαρτήματα του μίξερ, τα οποία μπορείτε να μουλιάσετε σε ζεστό νερό με σαπούνι.

Καθαρισμός Καφετιέρας

Οι καφετιέρες μπορούν να συγκεντρώσουν υπολείμματα καφέ και άλατα από το νερό. Για να την καθαρίσετε, γεμίστε το δοχείο με ίσα μέρη νερού και ξιδιού και αφήστε την να λειτουργήσει μέχρι τη μέση της διαδικασίας παρασκευής καφέ. Σταματήστε τη διαδικασία και αφήστε το διάλυμα να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια, συνεχίστε τη διαδικασία και ολοκληρώστε με δύο κύκλους μόνο με νερό για να ξεπλύνετε το ξίδι.

Καθαρισμός Φρυγανιέρας

Οι φρυγανιέρες μπορούν να γεμίσουν με ψίχουλα και υπολείμματα ψωμιού, τα οποία μπορεί να καούν και να δημιουργήσουν δυσάρεστες οσμές. Αποσυνδέστε τη φρυγανιέρα και αφαιρέστε το δίσκο ψίχουλων, αν υπάρχει. Γυρίστε τη φρυγανιέρα ανάποδα και τινάξτε την απαλά για να απομακρύνετε τα ψίχουλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μαλακή βούρτσα για να καθαρίσετε το εσωτερικό.

Καθαρισμός Μικροκυμάτων

Τα μικροκύματα μπορούν να λερωθούν από υγρά και υπολείμματα τροφών. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και προσθέστε φέτες λεμονιού. Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε το να λειτουργήσει για 3-5 λεπτά. Οι ατμοί από το λεμονόνερο θα μαλακώσουν τους λεκέδες, καθιστώντας ευκολότερη την απομάκρυνσή τους με ένα πανί.

Καθαρισμός Βραστήρα

Οι βραστήρες συχνά συγκεντρώνουν άλατα από το νερό. Γεμίστε τον βραστήρα με ίσα μέρη νερού και ξιδιού και αφήστε τον να βράσει. Αφαιρέστε τον από τη βάση και αφήστε το διάλυμα να δράσει για 15-20 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά με καθαρό νερό πριν τον χρησιμοποιήσετε ξανά.

Αυτές οι απλές και αποτελεσματικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τις μικροσυσκευές σας καθαρές και λειτουργικές, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλύτερη υγιεινή στην κουζίνα σας.

Διάβασε επίσης:

3 μικροσυσκευές που ξεχνάς να καθαρίσεις!