Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το πλυντήριο πιάτων τους μόνο για να πλύνουν τα μαγειρικά σκεύη και σπάνια για να πλύνουν άλλα είδη σπιτιού. Ήρθε η ώρα που άλλαξε, αφού μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα άλλα πράγματα στο πλυντήριο πιάτων και να τα καθαρίσετε σε χρόνο μηδέν. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε μερικά από τα πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων γιατί θα υποστούν σοβαρή ζημιά.

Σφουγγάρια πιάτων

Τα κανονικά σφουγγάρια πιάτων μπορούν εύκολα να καθαριστούν στο πλυντήριο πιάτων μαζί με τα υπόλοιπα βρώμικα πιάτα σας. Μπορείτε να το τοποθετήσετε στην επάνω σχάρα που στέκεται ανάμεσα στα μανταλάκια, ώστε να μην κινείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλύσης. Μπορείτε να ρίξετε και οποιεσδήποτε βούρτσες καθαρισμού, αρκεί να μην έχουν ξύλινες λαβές.

Σκούπες και φαράσια

Προφανώς, ολόκληρη η σκούπα δεν θα μπορεί να χωρέσει μέσα στο πλυντήριο πιάτων, αλλά η κεφαλή των τριχών μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί εκεί. Απλώς φροντίστε να τα βάλετε ανάποδα, για να μην καταστραφούν. Επίσης, ας σημειωθεί ότι αυτό το hack θα λειτουργήσει μόνο για πλαστικές τρίχες και όχι για φυσικές. Τα φαράσια και οι σφουγγαρίστρες είναι επίσης ιδανικά για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων.

Πλαστικά παιχνίδια και lego

Τα παιχνίδια λερώνονται πολύ γρήγορα και ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να τα πλύνετε είναι να τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων μαζί με τα πιάτα. Εάν έχετε πολλά μικρά παιχνίδια, όπως τα Lego, που μπορεί να χαθούν, μπορείτε να τα τοποθετήσετε όλα σε μια διχτυωτή τσάντα. Βεβαιωθείτε ότι δεν βάζετε τίποτα με μπαταρίες, καθώς τα ηλεκτρονικά θα καταστραφούν.

Σαγιονάρες και σκληρά πλαστικά παπούτσια

Οποιαδήποτε πλαστικά υποδήματα, όπως κρόκς, σαγιονάρες και γαλότσες, μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων για πιο αποτελεσματικό καθάρισμα. Ωστόσο, στην περίπτωσή τους, θα πρέπει να πλένονται μόνα τους χωρίς άλλα αντικείμενα, καθώς μπορεί να κάνουν όλα τα άλλα πιο βρώμικα. Είναι καλύτερα να τα τοποθετήσετε στο πάνω ράφι με στραμμένο προς τα κάτω, ώστε το νερό να φτάσει και στο εσωτερικό τους.

Εργαλεία κηπουρικής

Τα εργαλεία κηπουρικής και όλα τα άλλα εργαλεία που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων. Υπάρχει μόνο ένας σημαντικός κανόνας: πρέπει να είναι πλαστικά και μεταλλικά. Τα εργαλεία με ξύλινες λαβές και κατασκευασμένα από χάλυβα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από το πλυντήριο πιάτων, καθώς το μηχάνημα θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Φροντίστε να τα πλένετε μόνα τους χωρίς πιάτα ή μαχαιροπίρουνα.

Καλύμματα φωτιστικών

Τα φωτιστικά σας λερώνονται όπως όλα τα άλλα στο σπίτι σας και αν είναι γυάλινα, μπορείτε εύκολα να τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων. Μπορείτε να τα πλύνετε μαζί με όλα τα άλλα, πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα. Ωστόσο, θα πρέπει να κρατάτε αντίκες και εξαρτήματα από βιτρό μακριά από το πλυντήριο πιάτων, καθώς μπορεί να καταστραφούν.

Νυχοκόπτες, τσιμπιδάκια και βούρτσες

Τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε για την προσωπική σας περιποίηση γίνονται πολύ πιο βρώμικα από ό,τι φαντάζεστε επειδή το νεκρό δέρμα κολλάει πάνω τους. Αντί να τα τρίψετε με το χέρι, μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων μαζί με τα συνηθισμένα σας βρώμικα πιάτα. Φροντίστε να τα τοποθετήσετε στη θήκη για τα μαχαιροπίρουνα και όταν τελειώσει ο κύκλος πλύσης θα είναι σαν καινούργια.

Κάδοι απορριμμάτων

Οι πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων, είτε αυτοί που έχουμε στο μπάνιο μας είτε σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Εφόσον είναι μικροί και μπορούν να χωρέσουν στο κάτω ράφι, μπορείτε να κάνετε τον ήπιο κύκλο με αυτά και ίσως άλλα πράγματα, όπως εργαλεία κηπουρικής και πλαστικά υποδήματα. Είναι απλώς ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε από όλα τα μικρόβια χωρίς να λερώσετε τα χέρια σας.

Πατάτες

Εάν έχετε προγραμματίσει ένα μεγάλο δείπνο και στο μενού υπάρχουν πουρές ή ψητές πατάτες, μπορείτε να τις βάλετε όλες στο πλυντήριο πιάτων. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην επάνω σχάρα και να εκτελέσετε έναν σύντομο και απαλό κύκλο χωρίς απορρυπαντικό. Αυτό θα καθαρίσει αποτελεσματικά τις πατάτες σας και θα σας δώσει χρόνο να ετοιμάσετε τα άλλα πιάτα σας.

Τι δεν πρέπει να βάζετε στο πλυντήριο πιάτων

Ξύλινα πράγματα

Όταν το ξύλο εκτίθεται στο νερό, αφαιρούνται τα προστατευτικά φινιρίσματα και το ίδιο το ξύλο χωρίζεται. Αποφύγετε, λοιπόν, να βάζετε οτιδήποτε ξύλινο όπως κουτάλια σε σανίδες κοπής στο πλυντήριο πιάτων.

Μαντεμένια τηγάνια

Το σίδερο χρειάζεται τις πολλαπλές στρώσεις λαδιού για να ψηθεί καλά και να διατηρήσει τις αντικολλητικές του ιδιότητες. Έτσι, η τοποθέτηση σιδερένιων ταψιών στο πλυντήριο πιάτων θα αφαιρέσει αυτά τα λάδια και πιθανώς θα επιδεινώσει την ποιότητά τους.

Ηλεκτρονικά είδη

Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι προφανή σε όλους, οπότε ας σας υπενθυμίσουμε ότι τα ηλεκτρονικά είδη δεν θα επιβιώσουν στον κύκλο του πλυντηρίου πιάτων.

Μαχαίρια

Δεν τους αρέσει η ζέστη ή το υγρό περιβάλλον ενός πλυντηρίου πιάτων. Τόσο ο χάλυβας όσο και η λαβή των μαχαιριών σας θα καταστραφούν και η ευκρίνεια των λεπίδων μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε άλλα πράγματα στο μηχάνημα.