Το σαλόνι είναι ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους χώρους στο σπίτι, επομένως πρέπει να δείχνει ωραίο και να ανταποκρίνεται στην καθημερινότητά σας. Η δημιουργία ενός όμορφου, βιώσιμου χώρου μπορεί να φαίνεται δύσκολο έργο, αλλά δεν χρειάζεται να κοστίσει μια περιουσία. Μερικές τροποποιήσεις στο συνδυασμό χρωμάτων, στα διακοσμητικά αξεσουάρ ή στη διάταξη των επίπλων μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά χωρίς να έχουν μεγάλη επίπτωση στον προϋπολογισμό σας.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις οικονομικές στρατηγικές διακόσμησης για να διαμορφώσετε το  σαλόνι σας και να φαίνεται υπέροχο.

Χρησιμοποιήστε φυσικά στοιχεία

Αναζητήστε ενδιαφέροντα σχήματα φύλλων ή πολύχρωμα φυλλώματα για να δώσετε λίγη επιπλέον ζωή στο σαλόνι σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα φυτό σε γλάστρα στο τραπεζάκι του σαλονιού ως κεντρικό κομμάτι ή γεμίστε μια άδεια γωνία με ένα κρεμαστό φυτό. Μαζέψτε μερικά από την αυλή σας για δωρεάν διακόσμηση σαλονιού και μετά τοποθετήστε τα σε ένα βάζο για να δημιουργήσετε μια απλή φυσική σύνθεση.

Αναδιάταξη επίπλων σαλονιού

Για να δώσετε στο σαλόνι σας μια οικονομική ανανέωση, δουλέψτε με αυτό που ήδη έχετε. Καθαρίστε το δωμάτιο από αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε και ξανασκεφτείτε την διάταξη των επίπλων σαν. Επιστρατεύστε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας για να σας βοηθήσει να μετακινήσετε τα έπιπλα μέχρι να έχετε μια οπτικά ευχάριστη διάταξη. Τακτοποιήστε τις πολυθρόνες και τους καναπέδες έτσι ώστε να ευνοούν τη συνομιλία.

Επαναχρησιμοποίηση Vintage κομματιών

Αναζητήστε υπαίθριες αγορές, καταστήματα με αντίκες και καταστήματα λιανικής για φθηνή διακόσμηση σαλονιού. Κόψτε τα πόδια ενός ξύλινου παλιού τραπεζιού για να φτιάξετε ένα ρουστίκ τραπεζάκι σαλονιού, χρησιμοποιήστε μια σκάλα αντίκα για να αποθηκεύσετε και να επιδείξετε κουβέρτες, χρησιμοποιήστε ένα vintage μπαούλο για να κρατήσετε επιτραπέζια παιχνίδια.

Χαλιά και ριχτάρια

Θα βρείτε οικονομικά ριχτάρια που να ταιριάζουν σε κάθε στυλ είτε σε μεγάλα καταστήματα είτε σε συνοικιακά καταστήματα. Χρησιμοποιήστε απλά, φθηνά μεγάλα χαλιά για να τοποθετήσετε πάνω τα έπιπλα και, στη συνέχεια, στρώστε μικρότερα χαλιά για να ορίσετε ομάδες δραστηριότητας (πχ, ο χώρος που παίζουν τα παιδιά). Μην φοβηθείτε να «παίξετε» με συνδυασμούς χρωμάτων, μοτίβων και μεγεθών.