Μπορεί να μην είναι η ημέρα που θα ασχοληθείς εντατικά με το σπίτι και τον καθαρισμό του, ωστόσο αυτό το ντουλάπι κάτω απ’το νεροχύτη -ναι, αυτό που δεν ανοίγεις και κάθε μέρα- πρέπει να το αδειάσεις τώρα. Όχι τώρα, ΤΩΡΑ. Διότι η κουζίνα είναι ένας χώρος που πρέπει να αστράφτει από καθαριότητα, ακόμα και μέσα στα ντουλάπια. Όλα είναι θέμα υγιεινής.

Γι’αυτό λοιπόν, με βάση και τα δικά μας ντουλάπι στο σπίτι, σου προτείνουμε να πετάξεις μια για πάντα τα παρακάτω αντικείμενα.

1. Μισοτελειωμένα -αλλά στην πραγματικότητα τελειωμένα- μπουκάλια καθαριότητας. Ρίξε αυτή την τελευταία σταγόνα και έξω απ’το …ντουλάπι!

2. Προϊόντα που έχουν λήξει. Και φυσικά δεν έχεις δώσει καμία σημασία. Δώσε προσοχή στις ετικέτες και ό,τι δεν κάνει, στα σκουπίδια.

3. Σακούλες σκουπιδιών. Που στην πραγματικότητα δεν ταιριάζουν σε κανέναν κάδο του σπιτιού και γι’αυτό έχουν μείνει παρατημένες εκεί για καιρό.

4. Παλιές πλαστικές τσάντες σκουπιδιών. Ξέρεις, εκείνες που μένουν απ’τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και που χρησιμοποιούνται για τον κάδο της κουζίνας. Το ζήτημα είναι ότι συνεχώς αυξάνονται, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τις κρατάς όλες.

5. Χρησιμοποιημένα σφουγγάρια καθαρισμού. Αυτά δηλαδή που έχουν γίνει εστία μικροβίων πλέον και απλά τα μεταφέρεις παντού.

6. Παλιές οδοντόβουρτσες για καθαρισμό δύσκολων λεκέδων. Δεν χρειάζεται να τρίβεις άλλο τα σκεύη με οδοντόβουρτσα. Μπορεί να το κάνει και η τεχνολογία αντί για σένα.

7. Το ξεχασμένο δανεισμένο σκεύος της γειτόνισσας. Δώστο πίσω όπως είναι.

8. Μια άδεια γυάλα για το ψάρι. Μεταξύ μας τώρα, είδες ότι δεν τρελάθηκες με το ψάρι σπίτι του, οπότε δεν πρόκειται να αγοράσεις κάποιο άλλο. Άρα, πέτα και την γυάλα.

9. Τον φακό που δεν ανάβει πλέον. Αν και με νέες μπαταρίες έχει την ίδια τύχη, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

10. Οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει απ’την υγρασία.