Η Art Deco διακόσμηση, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1920, έχει επανέλθει δυναμικά στη σύγχρονη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Αυτή η τάση, που χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια, την κομψότητα και την γεωμετρική ακρίβεια, έχει βρει τον δρόμο της σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους παγκοσμίως και όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει.

Χαρακτηριστικά της Art Deco

Ξεχωρίζει για τις καθαρές γραμμές, τα γεωμετρικά σχέδια και τα λαμπερά υλικά. Χρησιμοποιεί έντονα χρώματα, όπως το χρυσό, το ασημί και το μαύρο, και υλικά όπως ορείχαλκος, χρώμιο και ελεφαντόδοντο. Οι καμπύλες και οι συμμετρίες είναι κυρίαρχα στοιχεία, ενώ τα μοτίβα εμπνευσμένα από την αρχαία Αίγυπτο και την αφρικανική τέχνη προσδίδουν έναν εξωτικό αέρα.

Πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε την Art Deco στο σπίτι μας

Για να φέρουμε την Art Deco αισθητική στο σπίτι μας, μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικά βασικά βήματα:

  1. Επιλογή Χρωμάτων και Υλικών

Αρχικά, μπορούμε να επιλέξουμε χρώματα που χαρακτηρίζουν την Art Deco, όπως το μαύρο, το λευκό, το χρυσό και το ασημί. Τα λαμπερά υλικά, όπως το γυαλί, ο ορείχαλκος και ο καθρέφτης, μπορούν να προστεθούν σε έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.

  1. Γεωμετρικά Σχέδια

Ενσωματώνουμε γεωμετρικά σχέδια στους τοίχους, τα χαλιά και τα μαξιλάρια. Τα μοτίβα με ζιγκ-ζαγκ, κύκλους και τρίγωνα μπορούν να δώσουν αμέσως μια Art Deco αίσθηση στον χώρο μας.

  1. Έπιπλα και Αξεσουάρ

Επιλέγουμε έπιπλα με καμπύλες γραμμές και μεταλλικές λεπτομέρειες. Οι καναπέδες και οι πολυθρόνες με πλούσια υφάσματα, όπως το βελούδο, είναι ιδανικές. Τα αξεσουάρ, όπως οι καθρέφτες με χρυσά πλαίσια και οι πολυέλαιοι με κρυστάλλινα στοιχεία, προσθέτουν την τελική πινελιά πολυτέλειας.

  1. Έργα Τέχνης

Τέλος, μπορούμε να διακοσμήσουμε τους τοίχους μας με έργα τέχνης εμπνευσμένα από αυτή τη τάση. Αφίσες και πίνακες με γεωμετρικά μοτίβα και λαμπερά χρώματα θα ενισχύσουν την αισθητική του χώρου μας.

Η Art Deco διακόσμηση δεν είναι μόνο μια τάση, αλλά και ένας τρόπος να προσθέσουμε πολυτέλεια και κομψότητα στο σπίτι μας. Με τα παραπάνω βήματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που συνδυάζει την μοντέρνα αισθητική με την κλασική γοητεία της δεκαετίας του 1920.

Διάβασε επίσης:

Διακόσμηση 70s: Το trend που λατρεύουμε σε 5 βήματα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.