Το καθάρισμα του φούρνου αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες και κυρίως εκνευριστικές δουλειές στο σπίτι. Είναι κάτι που το αποφεύγουμε μέχρι να φτάσει στο απροχώρητο η κατάσταση. Για να πετύχεις τα σωστά αποτελέσματα πρέπει να τρίβεις με τις ώρες. Ακόμα και με ενισχυμένα απορρυπαντικά, η λάμψη έρχεται μετά από πολύ κόπο. Γι’ αυτό μας αρέσει να ψάχνουμε λύσεις που θα διευκολύνουν τη ζωή μας. Η παρακάτω μέθοδος υπόσχεται γρήγορο και εύκολο καθαρισμό σε 4 βήματα. Δες τα στάδια και το βίντεο που ακολουθεί και εφάρμοσέ τη την επόμενη φορά που θα πρέπει να καθαρίσεις!

Τα 4 στάδια για το τέλειο καθάρισμα

Βήμα 1: Βάλε μισό φλιτζάνι αμμωνία σε ένα μπολ και τοποθέτησέ το στο κέντρο του φούρνου. Θα πρέπει να μείνει εκεί για περίπου πέντε ώρες, οπότε καλό είναι να το κάνεις το βράδυ για την επόμενη ημέρα.

Βήμα 2: Αφαίρεσε το ράφι του φούρνου και ρίξε την αμμωνία σε ένα λίτρο νερού, ώστε στο υγρό που θα δημιουργηθεί να βουτάς το πανί για να καθαρίσεις τα τοιχώματα του φούρνου. Ο καθαρισμός θα είναι πλέον πολύ πιο εύκολος.

Βήμα 3: Βάλε το ράφι (ή τα ράφια) στην μπανιέρα και ρίξε ζεστό νερό και υγρό για τα πιάτα. Άστο να “μουλιάσει” για 15 λεπτά και στη συνέχεια καθάρισέ το πανεύκολα με ένα σφουγγάρι. Η διαδικασία μπορεί να γίνει και στο νεροχύτη αν είναι αρκετός ο χώρος.

Βήμα 4: Συνδύασε σε ένα μπολ μαγειρική σόδα και νερό, ώστε να δημιουργηθεί μία κρέμα. Άπλωσε την κρέμα αυτή στο τζάμι του φούρνου και περίμενε για 20 λεπτά. Με ένα πανάκι καθάρισε στη συνέχεια εύκολα και γρήγορα την κρέμα, για εκπληκτικά αποτελέσματα.

Δείτε επίσης: Η τέλεια κουζίνα που εμπνέει την σύγχρονη νοικοκυρά