Χριστουγεννιάτικα στολίδια για άτομα που δεν αγαπούν τον έντονο στολισμό

Κομψές, απλές ιδέες με τη σωστή ποσότητα λάμψης…

Τα Χριστούγεννα σχετίζονται με την αφθονία, τα πλούσια τραπέζια και τη γιορτή, κάτι που συχνά μεταφράζεται σε πολυτελείς διακοσμήσεις, που λαμπυρίζουν σε  χρυσό, κόκκινο και πράσινο χρώμα.

Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Εάν κλίνετε περισσότερο προς λιτή και μίνιμαλ αισθητική, υπάρχουν πολλοί τρόποι να στολίστε χωρίς να κάνετε φασαρία.

Δείτε μερικές ιδέες παρακάτω:

  • Τα κλαδιά έλατου ή πουρναριού και οι φυσικές διακοσμήσεις λειτουργούν ιδιαίτερα καλά σε αυτό το πλαίσιο, όπως και τα χειροποίητα διακοσμητικά από χαρτί.
  • Εναλλακτικά, κρεμάστε καφέ φακέλους με φυσικό σκοινί ή χαρτοταινία για μια διαφορετική εμφάνιση που παραπέμπει σε advent calendar.
  • Προτιμήστε παλ αποχρώσεις σε λευκό και γκρι και τοποθετήστε σε βάζα κλαδιά ευκάλυπτου και πεύκου. Τα κλαδιά μπορούν να μπουν σε λευκά, γκρι ή μαύρα βάζα τα οποία είναι μια εξαιρετική πρόταση για μίνιμαλ διακόσμηση ιδιαίτερα εάν προσθέσετε λευκά στολίδια και διάφανα φωτάκια.

  • Τοποθετήστε κουκουνάρια σε διάφορα μεγέθη και κλαδιά κληματσίδας ως γιρλάντα πάνω από το τζάκι ή σε περβάζια για περισσότερη ζεστασιά στο χειμερινό σας διάκοσμο.
  • Στολίστε την είσοδο του σπιτιού σας βάζοντας πρασινάδα πάνω στο τραπέζι του χολ και μερικές ασημένιες ή λευκές πάλες.
  • Επενδύστε σε ριχτάρια και μαξιλάρια σε λευκούς, γκρι και γήινους τόνους καθώς και σε τραπεζομάντηλα και centerpieces με γιορτινά prints.

Image by James Merrell

  • Μια άλλη πρωτότυπη ιδέα εάν θέλετε  να ξεφύγετε από τα κλασικά κλαδιά έλατου και πεύκου είναι να δημιουργήσετε  μια γιρλάντα από ρόδια και να προσθέσετε μικρά διάφανα φωτάκια. Το αποτέλεσμα θα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής!