Όταν πρόκειται να βάψετε το σπίτι σας, η επιλογή του σωστού χρώματος είναι ζωτικής σημασίας. Το χρώμα των τοίχων σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ατμόσφαιρα και την αισθητική του χώρου σας. Αν και ο καθένας έχει τις προσωπικές του προτιμήσεις, υπάρχουν μερικά χρώματα που μπορούν ακούσια να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται βρώμικο ή απεριποίητο. Ας εξερευνήσουμε μερικές από αυτές τις αποχρώσεις για να σας βοηθήσουν να αποφύγετε μια «βρώμικη» εμφάνιση στο χώρο σας.

Muddy Browns

Οι σκούρες, λασπώδεις αποχρώσεις του καφέ μπορούν να δημιουργήσουν μια μουντή ατμόσφαιρα. Τείνουν να απορροφούν το φως και μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο και λιγότερο φιλόξενο.

Musty Greens

Ορισμένα πράσινα μπορούν να δώσουν στο σπίτι σας μια παλιά, φθαρμένη εμφάνιση. Προτιμήστε πιο φωτεινά, πιο φρέσκα πράσινα για να δημιουργήσετε μια πιο ζωντανή ατμόσφαιρα.

Dingy Yellows

Μερικές αποχρώσεις του κίτρινου μπορεί να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται βρώμικο, ειδικά αν έχουν πρασινωπή ή μπεζ απόχρωση. Σκεφτείτε να επιλέξετε ένα πιο καθαρό, πιο ουδέτερο κίτρινο για πιο φωτεινή εμφάνιση.

Dark gray

Οι σκούροι και σκοτεινοί τόνοι του γκρι μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται σκοτεινό και παραμελημένο. Για να διατηρήσετε μια μοντέρνα και καθαρή αισθητική, προτιμήστε πιο ανοιχτά γκρι ή γκρι μπεζ.

Dusty Lilacs

Ενώ το λιλά μπορεί να είναι ένα υπέροχο χρώμα, οι dusty εκδοχές μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται άχρωμο. Προτιμήστε πιο φωτεινά μοβ ή το απαλό της λεβάντας.

Dingy Beiges

Μερικές μπεζ αποχρώσεις μπορούν να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται βαρετό και απρόσκλητο. Επιλέξτε ένα πιο ζεστό, πιο κρεμ μπεζ ή επιλέξτε ένα απαλό, ουδέτερο γκρι.

Όταν επιλέγετε χρώματα για το σπίτι σας, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις συνθήκες φωτισμού και το μέγεθος του δωματίου. Πάντα να δοκιμάζετε δείγματα των χρωμάτων στους τοίχους σας για να δείτε πώς φαίνονται στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Αποφεύγοντας τα χρώματα που κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται βρώμικο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν φρέσκο, καθαρό και φιλόξενο χώρο διαβίωσης που θα σας αρέσει όταν θα επιστρέφετε στο σπίτι.

Διάβασε επίσης:

Japandi Style: Η αρμονία της φύσης στο προσκήνιο με την υπογραφή της LECHUZA!