Τελείωσαν αισίως οι εργασίες στην νέα πεζογέφυρα στην περιοχή της Μαρίνας Φλοίσβου στην Ποσειδώνος. Η παράδοση στο κοινό για χρήση της, είναι θέμα χρόνου και μάλιστα σύντομου, καθώς μένει μόνο να ολοκληρωθούν οι διοικητικές διαδικασίες από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η νέα εντυπωσιακή πεζογέφυρα είναι ‘δίδυμη’ με αυτήν στον Άλιμο και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την κυκλοφορία των πεζών που θέλουν να επισκεφτούν την Μαρίνα Φλοίσβου και το Τροκαντερό.

Πλέον, δεν θα χρειάζεται να περιμένουμε ατελείωτη ώρα στο φανάρι, καθώς θα διασχίζουμε με ασφάλεια την νέα πεζογέφυρα. Η θέα της, αναμένεται να είναι το ίδιο εντυπωσιακή με εκείνη του Αλίμου, ενώ περιμένουμε πως και πως και βγάλουμε φωτογραφία το ηλιοβασίλεμα, κατά την απογευματινή μας βόλτα.

Η νέα πεζογέφυρα είναι η δεύτερη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά 6 που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και είναι συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 13 εκ. ευρώ. Η γέφυρα κατασκευάζεται από την εταιρεία «Στάθης Κόκκινης – τεχνολογία 2020» και επιβλέπεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η νέα γέφυρα πρόκειται να ενισχύσει σημαντικά την ασφάλεια των πεζών, αλλά και να διευκολύνει την κυκλοφορία στη Λεωφόρο Ποσειδώνος καθώς θα δοθεί περισσότερος χρόνος για τα οχήματα στους φωτεινούς σηματοδότες και θα αποσυμφορήσει σημαντικά την παραλιακή λεωφόρο. Το έργο προβλέπει το χτίσιμο συνολικά 6 πεζογεφυρών στα εξής σημεία: 1. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος, 2. Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα, 3. Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή, 4. Λεωφόρος Αθηνών – Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι, 5. Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο, 6. Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

Φωτογραφία: newsit.gr