Είναι η περίοδος που φτιάχνεις τον κήπο σου αν ζεις σε μονοκατοικία ή το μπαλκόνι σου σε περίπτωση που μένεις σε μια πολυκατοικία και ο χώρος είναι πιο περιορισμένος. Είναι απαραίτητο να δώσεις χρώμα αυτή την άνοιξη ώστε να φτιάχνει η διάθεση σου. Προσωπικά, απολαμβάνω να πίνω τον πρώτο καφέ της ημέρας στο μπαλκόνι βλέποντας τα λουλούδια μου να μεγαλώνουν. Βέβαια, τα λουλούδια δεν είναι τα μόνα που δίνουν χρώμα στο μπαλκόνι μου, αυτό που το κάνει τόσο διαφορετικό είναι οι γλάστρες που είναι φυσικά LECHUZA. Πάμε όμως να δούμε ποια είναι εκείνα τα λουλούδια που θα φυτέψουμε αυτή την άνοιξη που πρέπει να την φέρουμε εμείς πιο κοντά;

Πετούνια

Capture

Η σταρ της άνοιξης δεν είναι άλλη από την πετούνια καθώς ανθίζει γρήγορα και έχει εντυπωσιακά και πλούσια χρώματα. Όπως είπα και πριν αναπτύσσεται γρήγορα και φτάνει από 20 μέχρι 50 εκατοστά στο ύψος ενώ η διάμετρος των λουλουδιών της μπορεί να αγγίξει μέχρι και τα 15 εκατοστά. Η περίοδος της άνοιξης είναι ιδανική για τις πετούνιες αφού χρειάζονται αρκετό ήλιο για να αναπτυχθούν το πιο σημαντικό όμως για εσένα που ξεχνάς να τα ποτίζεις συχνά τα λουλούδια είναι πως χρειάζεται λίγο νερό.

Πανσέδες

Capture

Αν έκανες μια βόλτα από την Ανθοκομική Έκθεση τότε σίγουρα το βλέμμα σου θα τράβηξαν οι πολύχρωμοι πανσέδες μιας και ξεχωρίζουν! Μπορείς να τους βρεις σε ποικιλία χρωμάτων όπως πορτοκαλί, μωβ, άσπρους, μπορντό, κίτρινους ή μπλε και φυσικά μερικούς που έχουν δυο χρώματα μαζί. Αυτοί όμως που είναι οι πιο εντυπωσιακοί και φυσικά είναι το σήμα κατατεθέν τους είναι εκείνοι που έχουν μια μαύρη κηλίδα στη μέση. Είναι αρκετά ανθεκτικοί στον καιρό αλλά και στις ασθένειες.

Σκυλάκι

Capture

Από παιδί αυτό ήταν το αγαπημένο μου πρώτα από όλα για το χρώμα τους. Η γιαγιά μου πάντα φρόντιζε να έχει σκυλάκι στον κήπο της αφού ανθίζουν σε μόλις 2 μήνες και αν είσαι προσεκτική με το νερό και του δίνεις τον απαραίτητο ήλιο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί τότε μπορεί να φτάσει και τα 40 εκατοστά. Φυσικά, ο ήλιος είναι η αδυναμία του ενώ δύσκολα θα καταφέρεις να το σώσεις από ισχυρούς ανέμους καθώς μπορεί να σπάσει. Κάτι τέτοιο όμως διορθώνεται αν βάλεις μέσα στη γλάστρα πασαλάκια. Αυτό που μπορεί να μην ξέρεις για το συγκεκριμένο λουλούδι είναι πως κατά την αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν για να διώχνουν τις μάγισσες μακριά αφού μόλις ξεραθεί το άνθος μοιάζει με ανθρώπινο κρανίο.

Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις το δικό σου αγαπημένο μέσα από αυτά τα 3 λουλούδια αλλά τώρα ήρθε η ώρα να τα φυτέψεις σε μια αυτοποτιζόμενη γλάστρα LECHUZA. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις 5 υπέροχα σετ με επιτραπέζιες, αυτοποτιζόμενες γλάστρες LECHUZA:

– 5 τμχ. LECHUZA Maxi CUBI

– 5 τμχ. LECHUZA Mini CUBI

Σε δύο μοναδικά χρώματα: PASTEL VIOLET HIGH GLOSS & ESPRESSO METALLIC

 

Capture

  1. Κάνε like στη σελίδα μας Thatslife
  2. Άφησε μας ένα σχόλιο κάτω από το άρθρο
  3. Κάνε share το άρθρο

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 28/5 μέσα από ξεχωριστό άρθρο. Καλή επιτυχία!