Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας και κάθε φθινόπωρο νιώθουμε την ανάγκη να προσθέσουμε μερικές έξτρα πινελιές, προκειμένου να αισθανθούμε ανανέωση αλλά και τη σταδιακή μετάβαση στο χειμώνα. Ειδικά το σαλόνι, αποτελεί ένα χώρο που η οικογένεια περνά αρκετές ώρες συζητώντας, βλέποντας τηλεόραση ή συνομιλώντας με φίλους. Γι’ αυτό, έχει πάντα προτεραιότητα, όσον αφορά τη διακόσμηση!

Αυτό το φθινόπωρο, η ΙΚΕΑ, η εταιρεία του ομίλου Fourlis, έχει παρουσιάσει νέες προτάσεις που θα προσθέσουν ένα πιο νοσταλγικό στυλ στο σαλόνι. Από τη νέα συλλογή, εμείς ξεχωρίσαμε τα εξής:

Καναπές VISKAFORS

Η νοσταλγική διάθεση των προϊόντων της πρώτης θεματικής και στυλ αποτυπώνεται στις απτικές υφές και τα μοναδικά μοτίβα που αντλούν έμπνευση από τα χρώματα της φύσης. Δημιούργησε μία αρμονική και ατμοσφαιρική γωνιά στο σαλόνι με τον καναπέ VISKAFORS που αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλάρωση.

Διακοσμητικά μαξιλάρια

Για να αναδείξεις τον καναπέ σου, επιβάλλεται να χρησιμοποιήσεις μαξιλάρια. Μια καλή πρόταση είναι τα νέα μαξιλάρια με καλύμματα TUVSÄV.

Άλλαξε κουρτίνες, για να αλλάξεις διάθεση

Κάθε φθινόπωρο αλλάζουμε κουρτίνες, αφού αποτελούν ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης διακόσμησης. Η ΙΚΕΑ για φέτος προτείνει τις κουρτίνες με μοτίβο φύλλων TRÅGSPINNARE για μία νότα φθινοπώρου.

Φωτιστικό για να φτιάξεις ατμόσφαιρα

Για να γίνει ο χώρος ακόμα πιο φιλόξενος, πρόσθεσε στο σαλόνι σου ένα επιτραπέζιο φωτιστικό σαν το BLIDVÄDER, που χαρίζει ζεστό και απαλό φως.

Ρουστίκ νότες στο τραπέζι

Παλαιότερα, υπήρχε ένας πιο απλός και ρουστίκ τρόπος ζωής αλλά με μια ζωντάνια που φαντάζει μοντέρνα και αναζωογονητική. Αυτή η ζωντάνια, αποτυπώνεται τέλεια με ένα γεύμα με την παρέα γύρω από το τραπέζι NACKANÄS, το οποίο είναι φτιαγμένο από βιώσιμο ξύλο ακακίας.

Διαβάστε επίσης:

Ιδέες DIY διακόσμησης για μικρό μπάνιο