Δεν φανταζόσασταν ότι το ελαιόλαδο μπορεί να είναι τόσο χρήσιμο στο σπίτι.

Το ελαιόλαδο είναι σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας, δεν λείπει από κανένα νοικοκυριό. Εκτός από το φαγητό όμως, μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο και σε δουλείες του σπιτιού. Ορίστε μερικοί τρόποι χρήσης:

  1. Καθαρίζουμε το τηγάνι με ελαιόλαδο. Τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά αλάτι, θα γίνουν το τέλειο μείγμα για να καθαρίσετε τα λίπη από τα τηγάνια σας. Χρησιμοποιήστε ένα απλό σφουγγάρι και με κυκλικές κινήσεις καθαρίστε τα τηγάνια. Το ελαιόλαδο βοηθάει να μην γρατζουνιστεί η επιφάνεια, ενώ το αλάτι είναι όσο τραχύ χρειάζεται για να απομακρυνθούν τα λίπη. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

ελαιόλαδο χρήσεις

  1. Γυαλίστε τα παπούτσια σας. Ναι, και όμως, το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικό για αυτήν την χρήση. Τώρα τον χειμώνα που φοράμε δερμάτινα παπούτσια, θα βοηθήσει να κρυφτούν τυχόν μικρο φθορές ενώ ταυτόχρονα θα γυαλίζουν σαν καινούρια. Χρησιμοποιήστε ένα πανί π.χ. ένα κομμάτι από παλιά μπλούζα, ρίξτε λίγες σταγόνες και δείτε τα να αποκτούν ζωή!
  1. Καθαρίστε την μπογιά από τα χέρια σας. Η περίοδος των διακοπών είναι μία καλή ευκαιρία να κάνετε μερεμέτια στο σπίτι, όπως να βάψετε κάτι. Αν τα χέρια σας γεμίσουν μπογιά, ένας εύκολος τρόπος να την απομακρύνετε είναι να τρίψετε ελαιόλαδο στο δέρμα σας, να το αφήσετε περίπου 15 λεπτά και μετά να πλύνετε τα χέρια σας κανονικά με σαπούνι. Θα παρατηρήσετε ότι οι λεκέδες φεύγουν αβίαστα.

Το ελαιόλαδο μπορεί να γυαλίσει τέλεια τα δερμάτινα υλικά

  1. Κρύψτε τις γρατσουνιές στα δερμάτινα σας έπιπλα. Όπως και με τα δερμάτινα παπούτσια, ένας πολύ εύκολο να γυαλίσετε το δέρμα και να κρύψετε ότι μικρο φθορές έχουν δημιουργηθεί από την χρήση, είναι να τρίψετε το υλικό με ελαιόλαδο. Προσοχή, πρέπει το πανί που θα χρησιμοποιήσετε να είναι πολύ μαλακό αλλιώς μπορεί άθελα σας να προκαλέσετε ζημιά.
  1. Προστατέψετε τα έπιπλα κήπου από μπαμπού ή άχυρο. Η ξηρασία μπορεί να κάνει τα καλοκαιρινά σας έπιπλα να αρχίσουν να «πετούν» ακίδες ή να ξεφλουδίζουν. Ένας τρόπος να τα προστατέψετε πολύ εύκολα είναι να τα σκουπίσετε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα πανί. Έτσι, θα τα «ενυδατώσετε».
  1. Ξεκολλήστε τις επίμονες ετικέτες. Οι ετικέτες στα καινούρια αντικείμενα π.χ. κεριά μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ξεκολλήσουν. Θα απαλλαγείτε από τον κόπο εάν με ένα πινελάκι περάσετε τα αυτοκόλλητα με ελαιόλαδο και θα αφήσετε να «ποτίσουν». Σε 30 λεπτά η αφαίρεσή τους θα είναι πανεύκολη.

ελαιόλαδο