Αφού έχεις γάτα ξέρεις πολύ καλά ότι η μεγαλύτερη αδυναμία της είναι τα Χριστούγεννα. Οι μπάλες που αστράφτουν μπορούν να την κάνουν να πηδήξει πάνω στο δέντρο, φέρνοντας το όλο κάτω. Κάτι σου θυμίζει ε; Μήπως να στολίσεις λοιπόν και το δικό της σπιτάκι; Και μετά ναι μπορείς να το τοποθετήσεις δίπλα από το δέντρο!

Bonus tip: Μπορείς στο πλαι ή στην είσοδο να κρεμάσεις μια μικρή Χριστουγεννιάτικη μπαλίτσα για να παίζει, έτσι δεν θα χρειάζεται να παίξει με ολόκληρο το δέντρο σου!

Υλικά

2 κούτες

Κόλλα για ξύλο

Ταινία

Κοπίδι

Ψαλίδι

Μαρκαδόρο

Χρώματα ζωγραφικής

Πώς θα το φτιάξεις;

Στο μικρό αυτή της κούτας βρίσκουμε με έναν χάρακα την μέση και στην συνέχεια από την κορυφή μέχρι το τέλος του αυτιού τραβάμε μια διαγώνιο και από τις δύο πλευρές ώστε να σχηματιστεί ένα ισοσκελές τρίγωνο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στο δεύτερο αυτί της κούτας. Χρησιμοποιώντας το κοπίδι κόβουμε τα δύο τρίγωνα (μόνο τις 2 πλαινές πλευρές, όχι την κάτω που στηρίζεται όλη η κούτα).

Ενώνουμε τα 2 μεγάλα αυτιά με τα δυο τρίγωνα χρησιμοποιώντας την ταινία και έτσι πολύ απλά έχουμε μια σκεπή, η οποία πιθανότατα έχει ένα κενό στην κορυφή. Στη συνέχεια μπορούμε να σχεδιάσουμε τα παράθυρα και την πόρτα ή τις πόρτες στα πλαινά μέρη της κούτας. Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε ώστε το ginger bread να γίνει πιο όμορφο και φυσικά να διευκολύνεται και η γάτα μας. Στη συνέχεια με προσοχή κόβουμε με το κοπίδι για να τα δημιουργήσουμε.

Στη συνέχεια μετράμε την σκεπή και κόβουμε 2 κομμάτια από την δεύτερη κούτα ώστε να τα κολλήσουμε από πάνω και να μην υπάρχει αυτό το κενό στη σκεπή που ανέφερα παραπάνω. Αφήνουμε λίγη ώρα την κόλλα να στεγνώσει.

Μέχρι να στεγνώσει χρησιμοποιώντας την δεύτερη κούτα κόβουμε τα κεραμίδια, τα οποία φροντίζουμε να είναι όλα στο ίδιο μέγεθος. Είναι προτιμότερο η μια πλευρά που θα κολλήσει πάνω στην κούτα να είναι τετράγωνη και η άλλη να έχει στρογγυλεμένες γωνίες ώστε να θυμίζει κεραμίδια. Ξεκινάμε να κολλάμε από την κάτω πλευρά της σκεπής πηγαίνοντας προς την κορυφή. Αφήνουμε να στεγνώσει.

Περιμένοντας, μπορούμε να σχεδιάσουμε τα κουφώματα της πόρτας και των παραθύρων κόβοντας αντίστοιχα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος των εγκωπών.  Το βασικό σπίτι είναι έτοιμο, σειρά έχει η διακόσμηση!

Κόβουμε 2 candy canes του ίδιου μεγέθους για να τα τοποθετήσουμε δεξιά και αριστερά της πόρτας ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς για να έχει αυτή την icy όψη!

Και τώρα σειρά έχει το βάψιμο! Αν η κούτα μας είναι καφέ χωρίς γράμματα τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε και πολλά πράγματα. Αν όμως έχει τότε θα πρέπει να βαφτεί όλο το σπίτι με λευκό χρώμα ως βάση και στη συνέχεια να το βάζουμε μπεζ ξανά για να θυμίζει ginger bread house. Τα κουφώματα μπορείς να τα κάνεις πιο σκούρο καφέ, ενώ την icy όψη θα την αφήσεις λευκή. Φυσικά τα candy canes θα είναι λευκά κόκκινα!

Αφήνουμε να στεγνώσει και προσθέτουμε μια κουβερτούλα! Το σπιτάκι είναι έτοιμο!