Πολλές φορές η περιέργεια της γάτας την κάνει να χώνει τη μύτη της στα φυτά μας και να μας τα καταστρέφει. Εδώ είναι 10 tips για να κρατήσεις τη γάτα σου μακριά από τον κήπο και τα φυτά σου, χρησιμοποιώντας φυσικά αρώματα και φραγμούς που δεν αρέσουν γενικά στις γάτες.

Φύτεψε μυρωδάτα λουλούδια

Ορισμένα φυτά όπως το ρωσικό φασκόμηλο, η λεβάντα, η σιτρονέλλα και τα γεράνια έχουν έντονα αρώματα που αντιπαθούν οι γάτες. Επίσης, φυτά με αγκάθια, όπως το πουρνάρι και το γαϊδουράγκαθο, μπορούν να αποθαρρύνουν τη γάτα σου.

Χρησιμοποίησε κλαδιά τριαντάφυλλου με αγκάθια

Τοποθέτησε παλιά κλαδιά τριαντάφυλλου σε χώρους του κήπου για να αποτρέψεις την είσοδο της γάτας. Καλυψέ τα με σάπια φύλλα για να τα βοηθήσεις να αποσυντεθούν εάν είναι απλώς ένα προσωρινό εμπόδιο που χρειάζεσαι.

Βάλε ένα Motion Sprinkler για τη γάτα

Ένας εκτοξευτήρας που ενεργοποιείται με κίνηση μπορεί να τρομάξει τη γάτα σου. Είναι υπέροχο γιατί ποτίζει τα φυτά ταυτόχρονα, απλά θυμήσου να το απενεργοποιείς όταν ξεκινάς την κηπουρική σου.

Φράγμα ταινίας

Κόλλησε μπάλες ταινίας στο χώμα των ζαρντινιέρων. Στις γάτες δεν αρέσει η κολλώδης αίσθηση και αποφεύγουν να πηδούν σε αυτές τις περιοχές.

Κόλπο με λουλουδάτο σύρμα

Τοποθέτησε πράσινο λουλουδάτο σύρμα ή μπαστούνια μπαμπού γύρω από τα φυτά. Αυτό καθιστά άβολο για τις γάτες να ξαπλώνουν και είναι ελάχιστα αντιληπτό.

Χρησιμοποίησε δίχτυα πουλιών

Κάλυψε τα κρεβάτια του κήπου σου με δίχτυ πουλιών για να μην σκάβουν οι γάτες. Είναι πιο εύκολο και φθηνότερο από το να χρησιμοποιήσεις σύρμα κοτόπουλου.

Σπρέι καυτερής πιπεριάς για να φύγει η γάτα

Προστάτευσε τα φυτά σου με ένα σπρέι από καυτερές πιπεριές. Αυτό θα κρατήσει τη γάτα μακριά λόγω της πικάντικης μυρωδιάς και της γεύσης του, αλλά να είσαι προσεκτική με τα φυτά που είναι τοξικά για τις γάτες.

Φτιάξε ένα κήπο για τη γάτα σου

Φτιάξε έναν ειδικό χώρο με φυτά φιλικά προς τις γάτες, όπως γρασίδι ή μέντα. Αυτό μπορεί να προσελκύσει τις γάτες μακριά από τα άλλα φυτά σου.

Πρόσφερε ένα Sandbox

Ένα sandbox μπορεί να προσελκύσει γάτες για σκάψιμο, παρέχοντάς τους μια εναλλακτική θέση στον κήπο. Απλώς να είσαι έτοιμη να το καθαρίζεις τακτικά.

Εμπορικά απωθητικά για γάτες

Υπάρχουν διαθέσιμα σπρέι που δεν αρέσει στις γάτες. Λειτουργούν καλά τόσο σε φυτά κήπου όσο και σε φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά μπορεί να χρειαστεί να εφαρμοστούν ξανά μετά τη βροχή.

Αυτά τα 10 tips μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του κήπου σου από τη γάτα σου χρησιμοποιώντας φυσικά και ασφαλή αποτρεπτικά μέσα.

Διάβασε επίσης:

Γάτα με τέσσερα αυτιά σκορπίζει ενθουσιασμό στα social media