Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τις νέες σειρές τηλεοράσεων QNED και QNED Mini LED για το 2024, προσφέροντας ευρύτερες  επιλογές οθόνης, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά μεγάλης οθόνης 98 ιντσών με ζωντανή ποιότητα εικόνας, προηγμένες τεχνολογίες επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη, εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης και εκλεπτυσμένο σχεδιασμό.

Οι τηλεοράσεις LG QNED 2024 μέσω του επεξεργαστή α8 ΑΙ, έχουν αναπτύξει σημαντικά περισσότερη νοημοσύνη, με 1,3 φορές μεγαλύτερη απόδοση AI, 2,3 φορές μεγαλύτερη απόδοση γραφικών και 1,6 φορές ταχύτερη ταχύτητα επεξεργασίας, από τα προηγούμενα μοντέλα.

Αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής για πιο βελτιωμένη οπτική αναπαράσταση, το AI Picture Pro προσφέρει την απόλυτη ποιότητα εικόνας, βασισμένη στη βαθιά εκμάθηση.

Αυτή η λειτουργία βοηθά τα πρόσωπα να φαίνονται με περισσότερη ευκρίνεια, τα αντικείμενα και τα φόντα μέσα σε μια σκηνή, εμπλουτίζοντας την υφή και τις λεπτές λεπτομέρειες για να προβάλλει τις εικόνες με απαράμιλλο ρεαλισμό. Το Dynamic Tone Mapping Pro χωρίζει την εικόνα σε μπλοκ και αναλύει το καθένα σε πραγματικό χρόνο, για να εντοπίσει τις πιο σκοτεινές και φωτεινές περιοχές, αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες με ακριβή βελτιστοποίηση HDR για να προσφέρει τρισδιάστατη ποιότητα εικόνας. Με τον Οδηγό εξατομικευμένης εικόνας, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν αβίαστα την ποιότητα της εικόνας, επιλέγοντας απλώς μερικές προτιμώμενες εικόνες από μια δεδομένη επιλογή, οι οποίες ρυθμίζονται έξυπνα μέσω βαθιάς μάθησης.

Εκτός από τη ζωντανή ποιότητα εικόνας, το AI Sound Pro μαγεύει τους θεατές με την ηχητική υπεροχή του εικονικού ήχου surround 9.1.2 από τα ενσωματωμένα ηχεία των τηλεοράσεων. Για ένα ενοποιημένο σύστημα ήχου, το WOW Orchestra ενώνει άψογα το Sound Bar της LG και τα ηχεία της τηλεόρασης, με αποτέλεσμα μια μαγευτική εμπειρία ήχου 3D.

Διαθέτοντας τις τεχνολογίες χρωμάτων Quantum Dot και NanoCell της LG, οι τελευταίες τηλεοράσεις QNED της εταιρείας προσφέρουν καθαρή και ζωντανή ποιότητα εικόνας για υπερρεαλιστική θέαση. Με βελτιωμένη αναπαραγωγή χρωμάτων, τα αυθεντικά χρώματα των τηλεοράσεων QNED αυξάνουν το οπτικό βάθος για μια πιο καθηλωτική και τρισδιάστατη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας.

Επιτυγχάνοντας ρεαλιστική αντίθεση, οι τηλεοράσεις LG QNED Mini LED χρησιμοποιούν την τεχνολογία Precision Dimming για τη βελτίωση των διαβαθμίσεων και τον ακριβή έλεγχο του οπίσθιου φωτισμού, ενώ οι τηλεοράσεις LG QNED διαθέτουν τεχνολογία τοπικού dimming για ζωντανή αντίθεση και εξαιρετική φωτεινότητα.

Το μοντέλο LG QNED Mini LED TV QNED90 διαθέτει Million Grey Scale που διαφοροποιεί τις αποχρώσεις του γκρι και αναπαριστά τις διαβαθμίσεις με ακρίβεια 20 bit, παρέχοντας εξαιρετικά ζωντανή αντίθεση.

Διαθέτοντας κομψή και εκλεπτυσμένη σχεδίαση με λεπτό προφίλ μόλις 29 χιλιοστών, οι τηλεοράσεις LG 2024 QNED, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων QNED85 και QNED 80, ταιριάζουν σε κάθε χώρο και δίνουν μια premium αίσθηση στον χώρο. Οι τηλεοράσεις μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στον τοίχο, παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία για τη διάταξη των επίπλων και των συσκευών.

Οι τηλεοράσεις LG QNED για το 2024 αναβαθμίζουν επίσης την εμπειρία της οικιακής ψυχαγωγίας με ευέλικτη εξατομίκευση και αυξημένη ευκολία. Με το πρόγραμμα webOS Re:New, η LG αναβαθμίζει την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας webOS για έξυπνες τηλεοράσεις, ώστε να προσφέρει σε περισσότερους κατόχους έξυπνων τηλεοράσεων την πιο σύγχρονη εμπειρία χρήσης για τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτή η αναβάθμιση επεκτείνεται στα μοντέλα LG QNED Mini LED 8K που κυκλοφόρησαν το 2022 (σειρές QNED99 και QNED95) και σύντομα θα έρθει σε επιπλέον μοντέλα της σειράς τηλεοράσεων QNED και σε περισσότερες περιοχές παγκοσμίως.

Χρησιμοποιώντας την τελευταία πλατφόρμα έξυπνης τηλεόρασης LG webOS, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ατομικά προφίλ για να προσαρμόσουν την εμπειρία στις προτιμήσεις τους. Οι τηλεοράσεις μπορούν να διακρίνουν τις φωνές με βάση τα προφίλ των χρηστών και να προσφέρουν εξατομικευμένες συστάσεις ερμηνεύοντας μοτίβα από το ολοκληρωμένο ιστορικό χρήσης τους.

Επιπλέον, η κύρια αρχική οθόνη του UI της νεότερης έκδοσης του webOS διαθέτει Dynamic Q Card για γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες του, με προσαρμοσμένη ομαδοποίηση, όπως Home Office, Home Hub, Sports και Games. Για να απολαμβάνουν οι χρήστες τα αγαπημένα τους ψηφιακά μέσα, οι τηλεοράσεις LG QNED 2024 υποστηρίζουν επίσης Apple AirPlay και Chromecast για μεγαλύτερη ευκολία στη συνδεσιμότητα και συμβατότητα με κινητές συσκευές.

Ενισχύοντας την εμπειρία χρήσης για άτομα με διαφορετικές ικανότητες, οι τηλεοράσεις LG QNED για το 2024 παρέχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, συμπεριλαμβανομένων ειδικών ρυθμίσεων στο μενού, avatars στη νοηματική γλώσσα, σεμινάρια για το τηλεχειριστήριο και οδηγούς για γρήγορη επίλυση προβλημάτων.

Η σειρά τηλεοράσεων QNED της LG ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις των πελατών με μια ευρεία γκάμα μεγεθών οθόνης, με επικεφαλής την υπερμεγέθη 98 ιντσών, μια πραγματικά τεράστια οθόνη που θα καθηλώσει πλήρως τους θεατές με το μέγεθός της. Η προσθήκη του γιγάντιου μοντέλου 98 ιντσών ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερες τηλεοράσεις στην αγορά των premium τηλεοράσεων LCD, ενώ η εκτεταμένη γκάμα παρέχει επίσης στους πελάτες πολλαπλές εναλλακτικές λύσεις που θα ταιριάζουν ιδανικά σε κάθε χώρο, συμπεριλαμβανομένων οθονών 43, 50, 55, 65, 75 και 86 ιντσών.

«Η σειρά τηλεοράσεων LG QNED TV ανεβάζει την εμπειρία θέασης σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με έναν προηγμένο επεξεργαστή που επιτρέπει εξαιρετικές οπτικοακουστικές εμπειρίες σε διάφορα μεγέθη οθόνης, ενώ παράλληλα παρέχει μια εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη, προσαρμοσμένη στον μοναδικό τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις του καθενός», δήλωσε ο Baik Seon-pill, επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού προϊόντων της LG Home Entertainment Company. «Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να προσφέρουμε μια απαράμιλλη εμπειρία στον πελάτη, αξιοποιώντας την δεκαετή εμπειρία μας με το webOS».

Οι επισκέπτες της CES 2024 θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και τεχνολογίες της LG στις εμπειρίες οικιακής ψυχαγωγίας στο περίπτερο της εταιρείας (#16008, Las Vegas Convention Center) από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου. Για να παρακολουθείτε όλες τις συναρπαστικές ανακοινώσεις της LG στη CES ακολουθείστε το #LGCES2024 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

* Οι αναδυόμενες ειδοποιήσεις που προσφέρουν πλήρη αναβάθμιση χωρίς την ανάγκη επιλογής συγκεκριμένου UX, UI ή χαρακτηριστικών αποστέλλονται μόνο σε πελάτες που έχουν συμφωνήσει να τις λάβουν. Σημειώστε ότι αυτή η αναβάθμιση δεν καλύπτει την απόδοση, τα χαρακτηριστικά ή την αντοχή του υλικού της τηλεόρασης.