Δεν έχεις πλέον χώρο να βάλεις τα ρούχα σου. Έχεις τόσα πολλά. Ήρθε η ώρα να παραδεχτείς ότι πολλά από αυτά είναι περιττά και θέλουν πέταμα. Εμείς θα σου δώσουμε τα απαραίτητα τιπς ώστε να ξέρεις από που να ξεκινήσεις.

«Μάθε» την ντουλάπα σου

Έχεις αγοράσει ξανά και ξανά ρούχα που μοιάζουν μεταξύ τους, επειδή δεν βρίσκεις που έχεις βάλει τα παλιά. Πρέπει να βρεις ένα σύστημα οργάνωσης, ώστε να γνωρίζεις ακριβώς που είναι το κάθε τι και να μην ξοδεύεις ατελείωτο χρόνο στο να ψάχνεις. Εκείνο το φόρεμα που πήρες σε προσφορά για «όταν αδυνατίσεις»; Δεν θα το φορέσεις ποτέ! Πέτα το ή δώσε το σε κάποια γνωστή σου. Τέτοια κομμάτια καταλαμβάνουν απίστευτο χώρο στα ράφια σου, με αποτέλεσμα να μην βρίσκεις αυτά που χρειάζεσαι περισσότερο.

Ξεφορτώσου τα περιττά

Παραδέξου το. Έχεις ένα σωρό πράγματα «σε περίπτωση που τα χρειαστείς». Λοιπόν, ήρθε η ώρα να πεταχτούν. Πανύψηλα τακούνια με στρας που είναι «για μία καλή περίσταση». Δεν τα χρειάστηκες ποτέ και μάλλον ούτε θα τα χρησιμοποιήσεις στο μέλλον. Εάν όντως υπάρχει η ανάγκη, ας πας να τα αγοράσεις. Ο χώρος που καταλαμβάνουν όλα αυτά τα περιττά ρούχα και αλλά και αντικείμενα είναι πιο πολύτιμος. Εάν στον προσωπικό σου χώρο επικρατεί ένα χάος, θα επηρεάζεται σημαντικά και η καθημερινότητά σου.

Χώρισε τα ρούχα σου σε κατηγορίες

Στο ένα ράφι θα έχεις τα παντελόνια της δουλείας, στην άλλη ντουλάπα τα πανωφόρια για εξόδους Κ.Ο.Κ. Φρόντισε να έχεις τα ρούχα που φοράς πολύ συχνά σε σημεία ευκολά προσβάσιμα ώστε να μην χάνεις χρόνο ψάχνοντας. Τα πιο ιδιαίτερα κομμάτια που θα φορέσεις μία στο τόσο, τοποθέτησε τα σε ξεχωριστό σημείο. Μπορείς να προμηθευτείς μεγάλα κουτιά αποθήκευσης και να βάλεις ετικέτες ώστε να ξέρεις ανά πάσα στιγμή που είναι τι.

Δώρισε ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και 12 μήνες

Ήταν το αγαπημένο σου μπλουζάκι πριν 3 χρόνια. Πέρασες ωραίες στιγμές με αυτό, έβγαλες καλές φωτογραφίες με αυτό, τώρα όμως δεν σε εμπνέει πια να το φορέσεις. Ήρθε η ώρα να το δωρίσεις σε οικείους σου ή σε κάποιον κοινωφελή οργανισμό. Μάζεψε τουλάχιστον 2 τέτοιες σακούλες κάθε σεζόν (μία για τα χειμωνιάτικα και μία για τα καλοκαιρινά) και σιγά σιγά θα δεις ότι ο χώρος σου θα είναι πολύ καλύτερα οργανωμένος. Τα περιττά ρούχα πρέπει να φύγουν.