Ως γονείς, προσπαθούμε διαρκώς να παρέχουμε το καλύτερο περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα παιδιά μας. Μια πτυχή αυτού του περιβάλλοντος που συχνά παραβλέπεται είναι η καθαριότητα των δαπέδων μας, ειδικά όταν τα μικρά μας βρίσκονται στη φάση που μπουσουλάνε. Η σημασία των καθαρών δαπέδων δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί σε αυτό το κρίσιμο στάδιο ανάπτυξης.

Το μπουσούλημα είναι ένα κομβικό ορόσημο στη ζωή ενός μωρού, που σηματοδοτεί την αρχή της εξερεύνησης και της ανεξαρτησίας του. Είναι μια εποχή που χρησιμοποιούν τα χέρια και τα γόνατά τους για να περιηγηθούν στον κόσμο γύρω τους, αγγίζοντας και εξερευνώντας κάθε επιφάνεια που συναντούν. Εδώ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο τα καθαρά δάπεδα.

Μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών

Πρώτα και κύρια, τα καθαρά δάπεδα μειώνουν τον κίνδυνο να έρθει το παιδί σας σε επαφή με επιβλαβή μικρόβια και βακτήρια που μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες. Τα μωρά έχουν αναπτυσσόμενο ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τα πιο ευαίσθητα σε λοιμώξεις. Εξασφαλίζοντας ότι τα δάπεδά σας είναι απαλλαγμένα από βρωμιά και μικρόβια, δημιουργείτε έναν πιο υγιεινό χώρο διαβίωσης για το μικρό σας.

Προάγουν την αισθητηριακή ανάπτυξη

Επιπλέον, τα καθαρά δάπεδα προάγουν την αισθητηριακή ανάπτυξη. Τα μωρά χρησιμοποιούν τις αισθήσεις της αφής και της γεύσης για να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους. Τα βρώμικα δάπεδα μπορούν να εμποδίσουν αυτήν την αισθητηριακή εξερεύνηση, οδηγώντας ενδεχομένως σε δυσφορία ή αποθαρρύνοντας την περιέργειά τους.

Επιπλέον, ένα καθαρό δάπεδο παρέχει ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον για να εξασκήσει το παιδί σας τις κινητικές του δεξιότητες. Το μπουσούλημα είναι ένα κρίσιμο βήμα προς το περπάτημα και τα καθαρά δάπεδα τους επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα χωρίς να συναντούν εμπόδια ή κινδύνους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατυχήματα.

Τα MyPlanet, της εταιρείας ROLCO, το πρώτο eco-brand στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια, καινοτομεί για ακόμη μια φορά λανσάροντας το νέο καθαριστικό πατώματος BabyPlanet, το μόνο με ειδικά μελετημένη υποαλλεργική σύνθεση, δερματολογικά ελεγμένο χωρίς σκληρά χημικά και 100% φυτικής προέλευσης.

Προσέχουμε και το περιβάλλον όχι μόνο το μωρό

Φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία και τις αξίες του ΜyPlanet και έρχεται τόσο να περιορίσει το αποτύπωμα της «επεκτατικής δράσης» των «μικρών κατακτητών» της οικογένειάς σας ,όσο και να διασφαλίσει την προστασία τους.

Tο νέο BabyPlanet είναι κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες δαπέδων, προσφέροντας αποτελεσματική καθαριότητα χωρίς ξέβγαλμα, αφήνοντας ένα ευχάριστο άρωμα πούδρας. Είναι ασφαλές για όλους τους χώρους που τα παιδιά παίζουν, πειραματίζονται, δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και ανακαλύπτουν τον κόσμο.

Διαθέσιμο στα ράφια των super markets από 1/8/23 το BabyPlanet ήρθε για να εμπλουτίσει τη σειρά MyPlanet συνεχίζοντας την πορεία της καινοτομίας, πάντα με έμφαση στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα και Σεβασμό στον Άνθρωπο, το Περιβάλλον και τις ανάγκες τους.

Με λίγα λόγια, η διατήρηση καθαρών δαπέδων δεν αφορά μόνο την αισθητική. έχει να κάνει με την προστασία της υγείας του παιδιού σας, την προώθηση της αισθητηριακής του ανάπτυξής και τη διασφάλιση της ασφάλειάς του κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης φάσης έρπωσης. Ας διατηρήσουμε, λοιπόν, αυτά τα δάπεδα καθαρά και ας δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τους μικρούς μας εξερευνητές.

Διάβασε επίσης:

DIY: 6 tips για τη διακόσμηση του σπιτιού!