Και εννοούμε καθημερινά…

Γιατί η συνήθεια είναι αυτή που κρατάει γενικά το σπίτι καθαρό. Οπότε ξεκινά να υιοθετείς τις παρακάτω για να έχεις μια κουζίνα που λαμποκοπά!

-Πάντα οι πάγκοι άδειοι

Η αρχή σε μια καθαρή κουζίνα είναι να κρατάς τα πάντα τακτοποιημένα και στην θέση τους. Οπότε μην αφήνεις διαρκώς πάνω στους πάγκους πράγματα γιατί αν γίνει η αρχή τότε… δεν μαζεύεται!

-Καθάριζε πάντα τον φούρνο, τον νεροχύτη και τον πάγκο μετά από κάθε χρήση

Αν αφήνεις του λεκέδες πάνω σε αυτά, τότε για να τους αφαιρέσεις αργότερα θα χαλάσεις τον διπλάσιο (και βάλε… ) χρόνο. Πρέπει να είσαι τακτική για να διατηρείς τους πάγκους καθαρούς.

-Τα σκουπίδια κάτω από τον νεροχύτη

Πολλοί αφήνουν τον κάδο σε μια γωνία της κουζίνας. Αυτό είναι λάθος. Αφενός υπάρχουν έντονες μυρωδιές και αφετέρου είναι μια εστία μικροβίων μέσα στην κουζίνα! Ο σκουπιδοτενεκές πρέπει να είναι πάντα κάτω από το νεροχύτη ενώ η θέση του πρέπει να σαπουνίζεται μέρα παρά μέρα.

-Μην αφήνεις τα πιάτα μουσκεμένα

Μόλις πλένεις τα πιάτα πρέπει να τα σκουπίζεις αμέσως και να τα βάζεις στην θέση τους. Αν τα αφήνεις στην πιατοθήκη να στραγγίξουν είτε θα μαζευτούν, είτε υπάρχει ο κίνδυνος να μυρίζουν από τα στάσιμα νερά.

-Βρες που ανήκει το κάθε πράγμα

Τέλος, πολύ βασικό είναι να ξεκαθαρίσεις που μπαίνει τι. Τα τρόφιμα εκεί, τα ποτήρια εκεί, τα πιάτα εκεί. Αν δεν τα ξεχωρίσεις τότε θα δημιουργήσεις ένα μικρό χάος από μόνη σου στον χώρο σου…