Η ταπετσαρία είναι εύκολος αλλά και γρήγορος τρόπος να “ντύσεις” ένα ολόκληρο δωμάτιο ή ακόμα και έναν τοίχο μόνο και να δώσεις ζωή στο σπίτι σου. Ωστόσο, η διαδικασία μπορεί να φαντάζει δύσκολη αλλά είναι τόσο απλή ειδικά αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα. Πάμε λοιπόν να τα δούμε ένα ένα.

Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις τις οδηγίες για την τοποθέτηση της θα πρέπει να μετρήσεις το πλάτος της ταπετσαρίας και από αυτό να αφαιρέσεις 5 εκατοστά, στη συνέχεια με ένα μέτρο σημείωσε αυτή την απόσταση από τη γωνία του τοίχου. από το σημάδι αυτό και κάτω χρησιμοποιώντας ένα αλφάδι σχημάτισε μια ευθεία γραμμή και εκεί ακριβώς πρέπει να είναι η άκρη της ταπετσαρίας σου. Ο λόγος που θα το κάνεις αυτό είναι για να ξέρεις που ακριβώς είναι η γωνία σου.

Διάβασε καλά τις οδηγίες της κόλλας και σε έναν κουβά πρόσθεσε την απαραίτητη ποσότητα κόλλας μαζί με νερό προκειμένου να τα ανακατέψεις μέχρι να γίνει μια πάστα παχιά λίγο πριν ξεκινήσεις να κολλάς.

Ξεκίνα να απλώνεις την κόλλα που δημιούργησες με τη βοήθεια ενός πινέλου. Το πινέλο είναι ο ιδανικός σύντροφος σε αυτό γιατί μπορεί να καλύψει και την παραμικρή λεπτομέρεια που πιθανότατα να σου ξεφύγει.

Ήρθε η ώρα να κρεμάσεις το πρώτο φύλλο ταπετσαρίας. Με τη χρήση της σκάλας ξεκίνα από το πάνω μέρος και ευθυγράμμισε την άκρη της πιέζοντας απαλά ώστε να κολλήσει στον τοίχο, τέλος κόψε ότι περισσεύει από το κάτω μέρος του τοίχου.

Προσπάθησε να εξομαλύνεις τις φουσκάλες αλλά και τις τσακίσεις ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.

Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα της ταπετσαρίας.

Βεβαιώσου ότι η ταπετσαρία ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με το διπλανό φύλλο και είναι ίσια.

Για να περάσεις τις πρίζες θα πρέπει να κατεβάσεις τον γενικό και στη συνέχεια να κόψεις τα συγκεκριμένα σημεία.

Για να βρεις τις πιο όμορφες ταπετσαρίες μπορείς να κάνεις μια βόλτα στο Leroy Merlin όπου θα βρεις ποικιλία μοτίβων αλλά και χρωμάτων ενώ παράλληλα μπορείς να πάρεις ιδέες από τον Κατάλογο Ανακαίνισης Σπιτιού 2019, μέσα από τις 164 σελίδες του, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ανακαίνισης για την κουζίνα, το μπάνιο, τα δάπεδα, τις πόρτες, την αποθήκευση καθώς και τον κήπο. Στον κατάλογο, θα βρεις επίσης συμβουλές και ιδέες για τις πιο δημιουργικές κατασκευές από την κοινότητα #HOMISTAS!

Με την ευκαιρία της έκδοσης του νέου Καταλόγου, οι Tip-ισσες της LEROY MERLIN, η Ελένη Ψυχούλη, η Μαρίνα Τσιντικίδου, η Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου, η Έφη Ανέστη και η Black Velour θα παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό και ευφάνταστο τρόπο μυστικά και tips που θα ανανεώσουν το σπίτι σου. Μέσα από τα events που έχει σχεδιάσει η LEROY MERLIN και θα πραγματοποιηθούν στα καταστήματα στις 20/6 στο κατάστημα Βασιλ. Σοφίας 112 και  21/6 στο κατάστημα Πειραιώς 165, στις 28/6 στη Λάρισα και στις 29/6 στη Θεσσαλονίκη. Η Ελένη Ψυχούλη, θα σερβίρει συνταγές για ένα καλοκαίρι χωρίς μαγείρεμα στην κουζίνα Delinia iD, η Μαρίνα Τσιντικίδου θα μοιραστεί συμβουλές για ένα ονειρεμένο κήπο και μπαλκόνι, ενώ ταυτόχρονα η Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου θα δημιουργήσει κατασκευές για τον κήπο με τους μικρούς μας φίλους. Η Έφη Ανέστη (Αθήνα) και η Black Velour (Λάρισα και Θεσσαλονίκη) θα παρουσιάσουν tips ομορφιάς και θα σου δείξουν πώς να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο! Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις Tip-ισσες είναι η Νεφέλη Γεωργαλά.

Όσοι πραγματοποιήσουν τις αγορές τους τις παραπάνω ημερομηνίες στο κατάστημα LEROY MERLIN όπου θα βρίσκονται οι Tip-ισσες και είναι μέλη του LEROY MERLIN Club, θα έχουν τη ευκαιρία να πάρουν μέρος στην κλήρωση για τρεις κουζίνες One Box. Επιπλέον, μέχρι και το τέλος Ιουνίου όσοι επισκεφθούν τα καταστήματα LEROY MERLIN, θα βρουν μοναδικές προσφορές στα είδη κουζίνας και κλιματισμού.

H LEROY MERLIN προσφέρει στους πελάτες της το one stop shop concept, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για την ανακαίνιση του χώρου σου. Σου προσφέρει έμπνευση στα καταστήματά της, εξειδικευμένο προσωπικό, αμέτρητες λύσεις προϊόντων σε μεγάλη γκάμα τιμών και σε συνδυασμό με υπηρεσίες όπως δωρεάν 3D σχεδιασμό κουζίνας, μεταφορά, τοποθέτηση και πολλές ακόμα υπηρεσίες που σου λύνουν τα χέρια και σε διευκολύνουν σε όποιο project κατασκευής ή ανακαίνισης έχεις. Φυσικά, όλα αυτά κάτω από μια στέγη, τη στέγη της LEROY MERLIN.

Δείτε τον Κατάλογο Ανακαίνισης Σπιτιού 2019 και online.