Τα σουτιέν αποτελούν βασικό συστατικό της γυναικείας γκαρνταρόμπας, παρέχοντας υποστήριξη, άνεση και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν είναι σίγουρες για τη σωστή φροντίδα και συντήρηση. Μια κοινή ερώτηση που προκύπτει είναι: “Πόσο συχνά πρέπει να πλένω τα σουτιέν μου και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνω”; Όλες μας έχουμε κάποια σουτιέν που πολύ γρήγορα έχουν ξεχειλώσει ή έχουν τρυπήσει με την μπανέλα να βγαίνει και να μας πιέζει. Ας το παραδεχτούμε! Δεν τα φροντίζουμε όμως θα έπρεπε…

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα σουτιέν σας;

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να τα πλένετε εξαρτάται από παράγοντες όπως η προσωπική υγιεινή, το επίπεδο δραστηριότητας και το κλίμα. Γενικά, τα σουτιέν δεν χρειάζεται να πλένονται μετά από κάθε χρήση, καθώς δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τους ιδρωτοποιούς αδένες. Αντίθετα, ένας γενικός εμπειρικός κανόνας είναι να πλένετε το σουτιέν σας μετά από 3-4 που το έχετε φορέσει ή πιο συχνά εάν έχετε κάνει έντονη σωματική δραστηριότητα.

Είναι απαραίτητο να κάνετε εναλλαγή μεταξύ πολλών σουτιέν, για να επιτρέψετε σε καθένα να ξεκουράζεται μεταξύ των φθορών. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας και του σχήματός τους, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής τους. Αποφύγετε να φοράτε το ίδιο πολλές ημέρες στη σειρά, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη διάσπαση των ελαστικών ινών.

Πώς πρέπει να πλένονται;

Τα ευαίσθητα υφάσματα και τα περίπλοκα σχέδια, απαιτούν ένα απαλό άγγιγμα όταν πρόκειται για το πλύσιμο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για τον καλύτερο τρόπο να διατηρήσετε τα σουτιέν σας σε άψογη κατάσταση:

Πλύσιμο στο χέρι

Το πλύσιμο στο χέρι είναι η πιο ήπια μέθοδος καθαρισμού σουτιέν. Γεμίστε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε μια μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού.

Ανακατέψτε απαλά το νερό για να δημιουργηθεί αφρός και μετά βυθίστε τα σουτιέν σας, διασφαλίζοντας ότι είναι πλήρως βυθισμένο.

Τρίψτε απαλά το ύφασμα με τα δάχτυλά σας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές με ιδρώτα και λάδια σώματος.

Ξεπλύνετε καλά με δροσερό νερό μέχρι να ξεπλυθεί όλο το σαπούνι.

Χρησιμοποιήστε μια διχτυωτή τσάντα πλυντηρίου

Εάν προτιμάτε το πλύσιμο στο πλυντήριο, τοποθετήστε τα σουτιέν σας σε μια διχτυωτή σακούλα ρούχων για να τα προστατεύσετε από την τριβή και το μπέρδεμα με άλλα ρούχα.

Στερεώστε τους γάντζους για να αποφύγετε το τσάκισμα και τοποθετήστε τα σουτιέν στην τσάντα, φροντίζοντας να έχουν αρκετό χώρο.

Χρησιμοποιήστε έναν ευαίσθητο κύκλο με κρύο νερό για να ελαχιστοποιήσετε τη φθορά.

Ήπιο απορρυπαντικό

Επιλέξτε ένα απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητα ρούχα ή εσώρουχα για να διατηρήσετε την ελαστικότητα και το χρώμα τους.

Αποφύγετε τα μαλακτικά υφασμάτων, καθώς μπορούν να διασπάσουν τις ελαστικές ίνες και να θέσουν σε κίνδυνο τη στήριξη των σουτιέν σας.

Στέγνωμα στον αέρα

Μην χρησιμοποιείτε ποτέ στεγνωτήριο, καθώς η θερμότητα μπορεί να καταστρέψει τις ελαστικές ίνες και να παραμορφώσει το σχήμα.

Μετά το πλύσιμο, δώστε σχήμα στα κύπελλα και κρεμάστε τα σουτιέν σας για να στεγνώσουν στον αέρα. Αποφύγετε να τα κρεμάτε από τους ιμάντες, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει τέντωμα.

Αποθήκευση

Αποθηκεύστε τα σουτιέν σας σε ένα συρτάρι ή σε μια κρεμάστρα, φροντίζοντας να μην είναι στενά ή διπλωμένα για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Η φροντίδα τους περιλαμβάνει μια ισορροπία μεταξύ της διατήρησης της καθαριότητας και της διατήρησης των ευαίσθητων υφασμάτων τους. Πλένοντας τα σουτιέν σας με προσοχή και υιοθετώντας τις κατάλληλες πρακτικές αποθήκευσης, μπορείτε να διασφαλίσετε θα παραμένουν άνετα, υποστηρικτικά και με μεγάλη διάρκεια. Θυμηθείτε, λίγη προσοχή στη λεπτομέρεια στη ρουτίνα φροντίδας του, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας εσωρούχων σας.

Διάβασε επίσης:

Χειμωνιάτικα ρούχα: Η στιγμή να προετοιμάσεις την γκαρνταρόμπα σου!