Τα περιστέρια μπορούν να φέρουν ψείρες, τσιμπούρια και ακάρεα που φέρουν ασθένειες και τα όξινα περιττώματά τους μπορούν να βλάψουν το χρώμα του αυτοκινήτου σας και οτιδήποτε άλλο έρχεται σε επαφή. Για να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, μόλις το σπίτι σας γίνει το αγαπημένο τους μέρος για να κουρνιάσουν ή να φωλιάσουν, χρειάζεται λίγη προσπάθεια για να απαλλαγείτε από αυτά.

Ευτυχώς, μπορείτε να τα διώξετε για κάπου αλλού χωρίς να τους προκαλέσετε κανένα κακό. Εδώ είναι 3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα περιστέρια.

Τοποθετήστε πλέγμα

Τα περιστέρια δεν μπορούν να προσγειωθούν σε ένα πλέγμα και να κουρνιάσουν με αποτέλεσμα απλά να φύγουν. Το αρνητικό σε αυτό είναι ότι αισθητικά δεν είναι πολύ ωραίο! Στη ζωή όμως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα!

Τζελ για τα πτηνά

Σε αντίθεση με το σύρμα πτηνών, μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε απωθητικό τζελ πτηνών. Αυτό το διαφανές, κολλώδες τζελ έρχεται σε ένα σωλήνα καλαφατίσματος που εφαρμόζετε στη στέγη, τον φράχτη σας ή οπουδήποτε κουρνιάζουν. Όταν ένα περιστέρι προσγειωθεί στο τζελ, θα αισθανθεί το κολλώδες του και θα φύγει.

Έχει μερικά μειονεκτήματα. Το τζελ απωθητικού πτηνών πρέπει να αντικαθίσταται τουλάχιστον ετησίως και, καθώς μαζεύει σκόνη, μπορεί να γίνει αντιαισθητικό. Σε μια πιο θετική σημείωση, όμως, είναι σχεδόν αόρατο και μπορεί να μειώσει άλλα παράσιτα, όπως τα μυρμήγκια, τα οποία μπορεί να κολλήσουν σε αυτό.

Πάρτε ένα δόλωμα κουκουβάγιας

Τα περιστέρια θέλουν να αποφεύγουν τα αρπακτικά πουλιά. Χρησιμοποιήστε ένα τρομακτικό δόλωμα προς όφελός σας. Τα δολώματα της κουκουβάγιας λειτουργούν καλά για να αποτρέψουν τα περιστέρια.